WhatsApp CEO'su Apple'ı Eleştirdi

WhatsApp CEO'su Will Cathcart, Big Technology Podcast'e verdiği röportajda iMessage ile rekabet etmenin neye benzediğini ayrıntılı olarak anlattı.

15.03.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-14:29) WhatsApp CEO'su Apple'ı Eleştirdi

Big Technology Podcast'e konuk olan Cathcart'a App Store'daki gizlilik etikileri hakkında sorular soruldu. WhatsApp'ın üçüncü taraf uygulamaları ile Apple uygulamaları arasında standartlarda farklılıklar olduğuna inandığını tekrarladı. Açıklamalarında Apple'ın gizlilik etiketlerini IMessage için kullanmadığını vurguladı.

"İndirme yaptığınızda IMessage için bir etiket görmezsiniz çünkü onu indirmezsiniz, başlangıçtan beri telefonunuzdadır. Ve biz bunu eleştirdik.

Bulabilirseniz web sitelerinde bulabilirsiniz. Ama orada bile... Bu metaforu kullanmamalıyım fakat elmayla elma kıyaslanır. Ödeme bilgileri mevcut çünkü Hindistan'da isterseniz kullanabileceğiniz opsiyonel bir ödeme yöntemimiz var. Apple'ın da ödeme yöntemi var, isterseniz IMessage üzerindne para gönderebilirsiniz. Etiketimiz ödeme bilgilerine sahip olduğumuzu söylüyor, iMessage'ın etiketi yok, fark nedir? Neden bizim gizlilik etiketimiz var ancak IMessage'ın yok, fark nedir?"

APPLE, ANDROİD TELEFONLARI İSTEMİYOR

Apple'ın web sitesindeki uygulamalar için gizlilik etiketlerini tek bir yerde gösteren yeni bir sayfa yayınlamadan önce yapılan bu röportajda WhatsApp CEO'su Will Cathcart, Apple’ı insanların Android telefon kullanmasını istememekle suçladı. Apple'ın bunu stratejik bir çıkar için kullandığını söyledi.

Cathcart aynı zamanda neden Android telefon kullandığını ve iki sisteme de aynı mesafe de yaklaştıklarından bahsetti.

"Ben Android kullanıyorum çünkü WhatsApp'ın kullanıcı tabanına bakarsanız Android ağırlıklı olduğunu görürsünüz. Aynı zamanda Ipad kullanıyorum. Uzun yıllarca Iphone kullandım ama ürünü çoğu insanın kullandığı şekilde kullanmak istiyorum, bu yüzden Android kullanıyorum. Ürünlerimizi her ikisi için geliştirdiğimiz için bazılarımız ikisini de kullanıyor."

GİZLİLİK POLİTİKASI HAKKINDA KONUŞTU

Son olarak, Cathcart, başlangıçta insanlara mesajlarının Facebook ile paylaşılabileceği izlenimini bırakan WhatsApp gizlilik politikasında yapılacak değişiklikleri ele aldı. WhatsApp CEO'su, bu gizlilik politikası değişikliklerinin kullanıcılar arasında değil, yalnızca işletmelerle iletişimle ilgili olduğu gerçeğini tekrarladı:

"Bu güncelleme kişisel mesajlarınızla ilgili hiçbir şeyi değiştirmez, bunda bir değişiklik yok. Ancak, insanların işletmelerle iletişim kurması için oluşturduğumuz bazı yeni işletme özelliklerini duyuruyoruz. İnsanlar bunu yapmak zorunda değil, kontrol ellerinde."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal