İşten Çıkarılma Yasağı Uzatıldı mı?

Pandemiyle birlikte ekonomik yaşamı ve istihdamı bozmamak için çalışma hayatına ilişkin bazı kararlar alındı. Bununla birlikte işten çıkarılma yasağı da alınan kararlardan biri oldu. Peki işten çıkarılma yasağı uzatıldı mı? İşten çıkarılma yasağı ne zaman bitecek?

09.03.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-14:41) İşten Çıkarılma Yasağı Uzatıldı mı?

Geçtiğimiz yılın Mart ayında ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, gündelik yaşantıyı ve birçok alanı etkiledi. Özelikle çalışma hayatını olumsuz olarak etkileyen koronavirüsten dolayı işten çıkarmalar yaşandı.

Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla birlikte işten çıkarmalar yasaklandı. Bununla birlikte vatandaşlar işten çıkarılma yasağına ilişkin detayları araştırmaya başladı. Peki işten çıkarılma yasağı uzatıldı mı? İşten çıkarılma yasağı kalktı mı? İşten çıkarılma yasağı ne zamana kadar devam edecek?

İŞTEN ÇIKARILMA YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan kararda; ''4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 17 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılması'' yer aldı.

Bununla birlikte 16 Nisan 2020'de eklenen geçici maddede; ''e ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi'' yasak duruma gelmişti.

Ancak kademeli normalleşme sürecine ilişkin açıklanan bilgilerde kısıtlamaların da kademeli olarak kaldırılacağı yer aldı. Vatandaşlar, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte işten çıkarılma yasağının kalkıp kalkmadığını da merak ediyor. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

''Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal