Nakdi Ücret Desteği Yattı mı?

Koronavirüsten dolayı olumsuz etkilenen çalışanlara verilen nakdi ücret desteği hakkındaki karar açıklandı. Bununla birlikte destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar ''Nakdi ücret desteği yattı mı?'' sorusuna cevap arıyor. Peki nakdi ücret desteği yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

09.03.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-11:20) Nakdi Ücret Desteği Yattı mı?

Pandemiden dolayı çalışan vatandaşlar olumsuz olarak etkilendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise işçi ve işverene destek olmak amacıyla nakdi ücret desteğinde bulunacağını açıkladı. Mart 2021'de yatması beklenen destek için vatandaşlar, ''Nakdi ücret desteği yattı mı?'', ''Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?'' sorularını sormaya başladı. Bununla birlikte ''Nakdi ücret desteği uzatıldı mı?'' sorusu da cevabı aranan konulardan biri oldu.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI?

Resmi Gazete'nin 17 Ocak 2021 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı kararnamesi yer aldı. Bu kararnameye göre ''pandemiden dolayı ekonomiyi ve istihdamı korumak ve desteklemek için ödenen nakdi ücret desteğinin 4857 Sayılı İş Kanununun Geçici 10'uncu Maddesinin Birinci ve İkinci Fıkralarında Belirtilen Sürelerin 17/1/2021 Tarihinden İtibaren İki Ay Uzatılmasına'' karar verilmişti.

Açıklanan bilgilere göre nakdi ücret desteği 17 Ocak 2021 tarihinden itibaren 17 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı. Ancak 9 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya göre Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen nakdi ücret desteğinin 2 ay daha uzatıldığı belirtildi. Bunula birlikte Mart ayı ödemelerine henüz başlanmadı. Ödemeler, vatandaşların T.C Kimlik numarasının son hanesine göre verilecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüsten dolayı çalışanların ve işverenlerin olumsuz olarak etkilenmesini önlemek ya da azaltmak için 4447 Sayılı Kanunun geçici 24. maddesi kapsamında yer alan kişilere verilen destektir. Bu destek ücretsiz izne çıkarılan ya da işsiz kalan çalışanlara ödenmektedir. Ödemeler İŞKUR tarafından ve İşsizlik Sigortası Fonu içerisinden yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal