İşte o terör örgütü lideri İstanbul'da kıs kıvrak yakalandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak

Terör örgütü DEAŞ'in son lideri olduğu iddia edilen Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi İstanbul'da yakalandı. İşte haberin detayları...

26.05.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-14:58) İşte o terör örgütü lideri İstanbul'da kıs kıvrak yakalandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak

ABD Başkanı Joe Biden 3 Şubat 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamada, "Ordumuzun beceri ve cesareti sayesinde, IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdik" diyerek DAEŞ liderinin öldürüldüğünü resmen duyurmuştu. Söz konusu öldürülen Kureyşi'nin yerine geçen Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi DAEŞ'in son lideri olmuştu. 

IŞİD’in yeni lideri el-Kureyşi’nin İstanbul’da 

OdaTV'nin yayınlamış olduğu habere ilişkin, DAEŞ'in yeni lideri olan el-Kureyşi'nin İstanbul'da yakalandığı yönünde iddia geldi. Emniyet güçleri de, IŞİD'in yeni lideri olan el-Kureyşi'nin İstanbul'da olduğu bilgisine ulaşmıştır. Ebu Hasan el-Kureyşi'nin konumladığı evin uzun süre boyunca takip altına alındığı iddia edilmişti. Düzenlenmiş olan operasyonu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın yönettiği aktarıldı. 

ABD, 3 Şubat tarihinde DAEŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi Türkiye sınırında bulunan bu evde öldürüldüğünü paylaşmıştı. 

Dünya çapında bir operasyona imza atıldı 

Olay iddia Oda TV’nin haberinde: "İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta dünya çapında bir operasyona imza attı. Tek bir kurşun dahi atılmadan DAEŞ'in yeni lideri Ebu Hasan el-Kureyşi yakalandı. 

Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen operasyonun ardından DAEŞ lideri, hem Terörle Mücadele hem de Milli İstihbarat Teşkilatından IŞİD uzmanı bir ekip tarafından sorgulanmaya başlandı. Sorgulamalar sonunda örgütün bilinmeyenlerine dair çok önemli bilgiler elde edildi. 

Türkiye'nin uluslararası alanda terörle mücadelesine dair çok önemli bir başlık maddesi haline gelecek olan IŞİD liderinin yakalanmasının ayrıntılarını ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak." ifadelerine yer verildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal