İşte Haftanın Yalanları!

Sosyal medya hesaplarında ve basın organlarında algı operasyonları yapılmaya devam ediliyor. İşte bu haftanın yalanlarını ve gerçeklerini sizler için derledik...

14.09.2021-15:16 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-16:33) İşte Haftanın Yalanları!

Sosyal medya üzerinden ve bazı yandaş basın organlarından yapılan algı operasyonlarını bu haberimizde deşifre ediyoruz. İşte haftanın yalanları...

YALAN

CHP’li Edremit Belediyesi, çarşaflı kadının zincire vurulduğu gösterinin belediye ile bir ilişkisinin bulunmadığını ve gösterinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından organize edildiğini iddia etti.


GERÇEK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, çarşaflı kadının zincire vurulduğu skandal etkinliğin CHP’li Edremit Belediyesi ile birlikte organize edildiğini açıkladı.


YALAN

Londra merkezli Reuters, Maltepe’de toplanan aşı karşıtı eylemcilerin Türkiye'nin yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’ı protesto ettiği iddiasında bulundu.


GERÇEK

Reuters’in iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TURKOVAC’ın acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldiğini ve ekim ayında seri üretime başlanacağını ifade etti.


YALAN

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ABD’nin isteği üzerine 3 bin Afgan’ın Türk vatandaşı yapıldığını iddia etti.

GERÇEK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yapığı açıklamada, 3 bin Afgan’ın Türk vatandaşı yapıldığı iddiası yalanlandı.

YALAN

Nevşehir İl Özel İdaresi’nin Hacıbektaş’a gönderilen 5 milyonluk ödeneğin yüzde 60’ı kesintiye uğradı.

GERÇEK

Nevşehir İl Özel İdaresi, Hacıbektaş’a gönderilen ödeneğinin yüzde 60’ının kesildiği iddiasını yalanlayarak bir açıklama yaptı. İdare tarafından yapılan açıklamada Hacıbektaş’a yapılan çalışmaların 5 milyon lirayı aştığı ifade edildi.

YALAN

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin ailelerine 15 milyon liranın kayıp olduğunu iddia etti.


GERÇEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i yalanlayarak konuya ilişkin açılama yaptı. Bakanlık, 15 Temmuz şehit yakınlarına yapılan ödemelere ek olarak 15 milyon 221 bin 71 liranın da vakıf kaynaklarından şehit ve gazi yakınlarına yatırıldığını açıkladı.


YALAN

Suriye’de rejimin Dera’yı ele geçirmesiyle bölgeden kaçan pek çok sivil, Türkiye tarafından kabul edilecek iddiası ortaya atıldı.

GERÇEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, rejimin saldırısıyla Dera’dan göçe zorlanan Suriyelilerin Türkiye’ye kabul edileceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

YALAN

Gazeteci Nur Batur, Diyanet TV’nin Ramazan programı için tuttuğu tekneye 35 bin lira ödendiğini iddia etti.

GERÇEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri yaptığı açıklamada, Diyanet TV’nin ramazan ayında tekneye herhangi bir ücret ödemediğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal