İşte Bağışıklığınızı Güçlendirecek Sonbahar Sebzeleri

Ancak Kovid-19 korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Peki, bağışıklığı güçlendirmek için ne yemek gerekir? İşte bağışıklığı güçlendiren sonbahar sebzeleri...

16.10.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-17:32) İşte Bağışıklığınızı Güçlendirecek Sonbahar Sebzeleri

Yazın bitişinde öyle bir sonbahar geliyor ki çevremizdeki herkes grip salgınıyla yataklara düşüp işlerinden güçlerinden geri kalıyor. Yazın kendimizi salıyoruz ve Sonbaharın insanı hasta eden rüzgarı ve yağmurunu anlamadan Yazmış gibi giyinip Yazmış gibi davranıyoruz. Bu sayede hastalanıyor ve bir süre yorgun kalıyoruz. Bu yorgunluğa alışmamak ve vücudumuzu sürekli güçlü tutmamız gerek. Bunun için bir sürü Sonbahar sebzesi ve meyvesi bulunuyor.

SONBAHARDA BİZİ GÜÇLÜ TUTACAK MEYVELER

Nar: Ilıman iklimlerde vardır ve kış meyvesi olarak bilinir. Kınagiller familyasına mensuptur. Sonbaharda en çok tüketilen meyvelerdendir. Narın suyu da yapılıp içilebilir. Karışık meyve suyuyla vücudunuzu sağlamlaştırabilirsiniz.


Ayva: Gülgiller familyasının en garip meyvelerinden biri de ayvadır. Dünyanın en fazla ayva üretimini yapan ülke Türkiye'dir. Herkesin pek tercih etmediği ve sevmediği ayvanın besin değeri çok fazladır ve vücuda güç kuvvet verir. Besin değeri bakımından en yüksek meyvelerdendir.

Mandalina: Sonbahar ve kışın vazgeçilmez meyvelerinden olan mandalina, lezzeti ve c vitamini deposu olmasıyla biliniyor. Ekim aylarıyla birlikte sofralarda görülmeye başlayan mandalina, her yerde anında tüketilebilir bir meyve olmasıyla pratik insanların en sevdiği meyvelerden.

Greyfurt: C vitamini bakımından en zengin sonbahar meyvesi olan greyfurt, bazı yerlerde adı altıntop olarak bilinir. Ülkemizde sertliği yüzünden pek tercih edilmese de sağlık açısından oldukça iyidir.

SONBAHAR SEBZELERİ

Lahana: En besleyici sebzelerin başında gelen lahana, turpgiller familyasının bir üyesidir. Birçok türü bulunan lahanada b ve c vitamini doludur. Lahananın en güzel özelliklerinden biri de birçok yemeğe katılabilmesidir. 

Turp: Meze ve salatalarda sıklıkla kullanılan turp, tadı ve şekliyle kendini en çok belli eden ve adından söz ettiren sebzelerin başında geliyor. Besin değeri sebebiyle her gün yenilmesi gereken turp, ülkemizde ve Avrupa'da sürekli yetiştirilip tüketiliyor.

Pırasa: Ülkemizde bir çok insanın sevmediği pırasa, eylül ayında üretilmeye başlanır. Besin değeri konusunda zirveye oynayan pırasa, ülkenin her yerinde yetişmektedir. A vitamini içeren pırasa, yemek ve salataların sonbahardaki vazgeçilmezlerinden oluyor. 

Kereviz: Cilt sorunları ve astım gibi hastalıkların şifacısı kereviz, antioksidan konusunda oldukça zengindir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal