İstanbul’un silüeti Galata Kulesi ziyarete kapatıldı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre Galata Kulesi, 1 ay süreyle restorasyona alındığını açıkladı. Depreme dayanıklı hale getirme ve dış cephe de onarılacağı için ziyarete kapalı olacağı duyuruldu.

23.02.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:05)

Daha önceki dönemlerde de sık sık restorasyona alınan Galata kulesi, çatı onarımı çalışmaları sebebiyle 8'inci katı geçen yıl Kasım ayında ziyaret kapatılmıştı. Süreç içinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlandı ve yerine yerleştirildi.

Restorsayonda göçmen kuş yuvası zarar görmeyecek!

Galata kulesi ziyarete kapatıldı

Yapının beden duvarlarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları (yeraltını kazısız olarak radar dalgaları ile haritalamaya yarayan bir jeofizik metottur) gerçekleştirildi. Ulaşılan detaylar sonucunda kulenin dış cephe onarımı da yapılacak. Restorasyon çalışmaları sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek. Üstelik tüm uygulamalar, kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirilecek.

İstanbul’un önemli silüeti!

İstanbul için en önemli yapıları arasında yer alana Galata Kulesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2013'te dahil edilen ve İstanbul silüetinin önemli yapılarından biri olan kuledeki çalışmaların Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal