İstanbulkart harcama noktaları hangileri? İstanbulkart nerelerde geçiyor? İstanbulkart’ın geçtiği marketler

Günümüzde ulaşım ile beraber günlük hayatın bir çok alanında kullanılabilen İstanbulkart’ın nerelerde kullanıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki İstanbulkart harcama noktaları hangileri? İstanbulkart nerelerde geçiyor? İşte İstanbulkart’ın geçtiği marketler...

22.07.2022-15:34 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-15:34)

İstanbul’da yaşayan vatandaşların sadece ulaşımda değil gıda, akaryakıt, banka, alışveriş gibi alanlarda kullanabildikleri İstanbulkart’ın tam olarak hangi yerlerde geçerli olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. Günümüzde ulaşım ile beraber günlük hayatın bir çok alanında kullanılabilen İstanbulkart’ın nerelerde kullanıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki İstanbulkart harcama noktaları hangileri? İstanbulkart nerelerde geçiyor?

İstanbulkart nerelerde geçiyor?

İstanbulkart’ın geçerli olduğu noktalar şu şekilde:

İstanbulkart yükleme noktaları

Zincir Marketler

A101, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK Marketler’de İstanbulkart ile ödeme ve yükleme yapılıyor. İstanbulkart ile satın alın işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. 

Kültürel

Madamme Tussauds, SeaLife, Legoland, Miniatürk, Panoroma 1453 noktalarında İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Kafe ve Restoran

BELTUR, İstanbul Kitapçısı Kafeleri, İBB Sosyal Tesisleri’nde İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Multinet’in geçtiği kafeler, restoranlar ve marketlerde (Burger King, Mc Donalds, Arby’s, Popeyes, Usta Dönerci, Usta Pideci, Hacıoğlu, Pelit, Sbarro, Krispy Kreme, Happy Center, lokal marketler vb) İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Türkiye İş Bankası 

İş Bankası POS’larının olduğu akaryakıt, şehirlerarası ulaşım, perakende mağazacılık noktalarında  (Kâmil Koç, Mudo, Civil, Opet, Petrol Ofisi, Shell) ve Maximum Mobil’deki ‘Gördüm Aldım’ çarşısında İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Online Alışveriş

Getir, İş Bankası Maximum Mobil ‘Gördüm Aldım’ noktalarında İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Otopark

İSPARK otoparklarında  İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Otomatlar

Matik Otomat, Renova Otomat’ında  İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

Halk Bakkallar’da İstanbulkart ile ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

İstanbulkart nasıl yüklenir?

İstanbulkart’a bakiye yüklemek isteyenler zincir marketler, biletmatikler, bayilik ve büfeler gibi bireysel temsilciliklerden, Pratik İşlem, NKolay ve İstanbulkart’ın mobil uygulaması üzerinden bakiye yükleme işlemlerini yapabilirler. Ayrıca Akbank Mobil, Axcess Mobil, fastpay, enpara, QNB Finansbank Mobil, Garanti BBVA Mobil, Maximum Mobil, Papara, Paycell, Vakıf Katılım Mobil, Yapı Kredi Mobil gibi mobil bankacılık uygulamaları üzerinden de İstanbulkart bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal