İstanbul'dan Kosova'ya başarı için ilk adımı attı: İşte yeni yıldız adayı Fuat Oğuz'un hayat hikayesi

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin BAL takımlarından Ortaköy Spor Kulübünde futbola başlayan Fuat Oğuz, Kosova ikinci ligine transfer oldu. Yıldız oyuncu adayı olan Oğuz, Avrupa'da kariyerini devam ettirmek için daima çalışacağını dile getirdi. İşte detaylar...

20.02.2024-22:23 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-22:23)

Son yıllarda genç yaşta Avrupa’ya giden pek çok milli yıldız oldu. Özellikle Arda Güler’in Real Madrid’e gitmesi ve Kenan Yıldız gibi Juventus’ta parlamaya devam eden milli yıldızların olması, diğer Türk çocuklarının hayallerini süslüyor.

Haber 365’ten Abdullah Şaşkın’ın haberine göre; Çocukluğundan beri Ortaköy Spor Kulübünün belirli yaş kategorilerinin ardından A takımda da şans bulan 2006 doğumlu Fuat Oğuz, geçtiğimiz günlerde Avrupa hayalini gerçekleştirdi ve Kosova ikinci ligi takımlarından KF Arbëria takımına transfer oldu. Avrupa hayalinin ilk adımını gerçekleştirdiğini dile getiren Oğuz, sıradaki durağı için diğer lejyoner oyuncular gibi her geçen gün üstüne koyup çalışmaya devam edecek. Yapılan transfer sürecini ve futbola başlama sebebini açıklayan Fuat Oğuz, Kosova’da tutunup Avrupa’da kariyerine devam etmek istediğini de belirtti.

“Birçok kulüp istese de gitmedim”

Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Fuat Oğuz “Ben Fuat Oğuz. 26 Şubat 2006 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dünyaya gelsem de küçük yaşlarımda İstanbul’un Beşiktaş ilçesine taşındık. Burada semtim olarak benimsediğim Ortaköy Spor Kulübü’nün altyapısında futbola adım attım. Sonrasında küçük yaş kategorilerinde 5 yıl top koşturduktan sonra beni birçok takım istese de ben semtimde kalmayı tercih ettim” dedi.

“Heyecanı bir yere bırakmak lazım”

Kosova’da adaptasyon süreci yaşayacağını düşünmeyen Fuat Oğuz “Transfer sürecinde heyecanlı bir süreç yaşıyorum. Bu genç yaşımda neleri başarabilirim onları düşünüyorum, hayal ediyorum. Avrupa’ya adım attıysam demek ki ileride pek çok şeyi başarabilme gücüm de var. Fakat heyecanı bir profesyonel olarak bir kenara bırakmak lazım. Her ne kadar yaşım genç olsa da bir profesyonelim. Şu anki transfer süreçlerine bakıyorum. Ülkemize birçok Kosovalı futbolcu geliyor. Vedat Muriç, Rashica gibi. Bunlar hiç zorluk çekmediler. Başarılı da oldular. Kültür olarak da çekmediler. Bunları görüyorduk medyada. İki ülke olarak birbirimize çok benzeyen bir kültürümüz var. Bu yönden bende yabancılık çekmeyeceğimi düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

Fuat Oğuz

“Bunlar nasip kısmet”

Hedefinin Avrupa’nın büyük takımlar olduğunu ve menajeri ile kariyer planlamalarına devam ettiğini vurgulayan Fuat Oğuz “Gideceğim takımda kendimi kanıtlamak, şu anda benim en büyük hedeflerimden biri. Sonrasında eğer teklifler gelirse menajerim Fırat Totik ile diğer Avrupa ülkelerindeki takımları değerlendirmek istiyorum. Kendimi her daim geliştirmek istiyorum. Eskiden oynadığım Playstationdaki takımlarda oynamak bir hayal olsa da zor da değil. Gönül ister ki Bayern Münih ya da Milan’da oynayayım. Fakat nasip kısmet. Avrupa maceram uzun olursa şayet ülkemde futbolu bırakmak benim için büyük bir zevk olacak. Fakat uzun olmazsa da menajerimle bakacağız. Fırat Totik’in bu yolda bana çok yardımı ve emeği var. Ona teşekkür etmem lazım” dedi.

"Yeteneğimi konuşturmayı düşünüyorum"

Son olarak futbolu uzun süre oynamak istediğini ve kariyerinden sonra menajerliğe soyunmak istediğini dile getiren Oğuz “Futbolu uzun süredir oynamayı düşünüyorum. Yeteneğimi kullanmayı ve konuşturmayı düşünüyorum. Futboldan sonra da futboldan kopmamayı düşünüyorum. Benim gibi genç yaşta futbolu seven ve ilgiyle oynayan pek çok çocuğa antrenörlük ya da bu yolda daha iyi yerlere gelmesini sağlayacak olan mesleği yani menajerliği yapmak istiyorum” cümleleriyle sözlerini noktaladı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal