İstanbul'daki 3 İlçedeki Usulsüzlüklerle İlgili 32 Ayrı Soruşturma Açıldı

İstanbul seçimlerinde Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy'de usulsüzlük olduğu iddiasıyla yapılan şikayetlerin ardından 32 ayrı soruşturma açıldı. Soruşturmalar kapsamında 100'ün üzerinde sandık görevlisi ifadeye çağrıldı.

02.05.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-12:29)

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde sandıklarda usulsüzlük olduğu iddiasıyla yapılan suç duyuruları çerçevesinde 32 ayrı soruşturma açıldı. Soruşturmada 100'ün üstünde sandık kurulu başkanı ve üyesi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye davet edildi.

Edinilen bilgiye göre, yerel seçimlerde sandık sayımlarında ve veri girişlerinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla, suç duyurularının bir bölümünü AK Parti ve MHP, bir bölümünü de sandık sayımlarında suç şüphesi olacak haller olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları yaptı.

SAVCILIK OY SAYIM TUTANAKLARI VE ÇALIŞAN GÖREVLİLERİN KİMLİK BİLGİLERİNİ İSTEDİ

Bu suç duyuruları ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz hususu iddiaları araştırmak için 32 ayrı soruşturma açtı.

Soruşturmalar çereçvesinde savcılık, ilgili ilçe seçim kurullarından usulsüzlük yapıldığı iddia edilen sandıklarla alakalı oy sayım tutanakları ve çalışan görevlilerin kimlik bilgilerini talep etti.

100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİ ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILDI

Bilgilerin ulaşmasının sonrasında savcılık, bu ilçelerde vazife yapan sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile sandık sayım sonuçlarının veri girişini yapan görevlilerden meydana gelen 100'ün üstünde kişiyi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye davet etti.

"Görevi kötüye kullanma" ve "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un" ilgili maddelerince başlatılan soruşturma çerçevesinde, bu şüphelilerden 10'unun ifadesine başvuruldu.

Savcılığın ifade alma işlemi esnasında şüphelilere "daha önce bir seçimde görev alıp almadığı", "seçim günü görev dağılımının nasıl yapıldığı", "sandık sayımının nasıl yapıldığı", "tutanaklara attıkları imzaların kendilerine ait olup olmadığı" biçiminde sorular yönelttiği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal