İstanbul'da Tehlikeli Eğlence: Kıyıya Vuran Gemi Çocuklara Oyun Alanı Oldu

İstanbul Maltepe Sahilinde bulunan şiddetli lodos sonrası kıyıya vurarak yan yatan geminin 60 gündür kaldırılması bekliyor. Sahile inen çocukların gemi içerisinde oynaması ise vatandaşlardan tepki aldı.

01.02.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-15:37)

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde İstanbul'da meydana gelen şiddetli lodos ve fırtına sonrası Maltepe Sahiline bir gemi gündeme gelmişti. Fırtına öncesi iskeleye demirli olan Ro Ro isimli gemi halatından kurtularak kıyaya sürüklenmiş ve yan yatmıştı. Olay üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık süre boyunca gemi için herhangi bir kurtarma işlemi gerçekleştirilmedi. Gemiye ait bazı parçaların yerinden koparak denizde sürüklendiği görülürken yan yatan geminin çevresindeki suyun renginde de değişim olduğu gözlemlendi. 

Maltepe'de sahile inen çocuklar ise canlarını hiçe sayarak gemi içerisine giriyor ve oyun oynuyor. Vatandaşların bir an önce kaldırılmasını istediği geminin son hali ise drone ile havadan görüntülendi. 

KIYIYA VURAN GEMİ ÇOCUKLARIN OYUN ALANINA DÖNDÜ 

Her gün yüzlerce insanın uğrak noktası olan Maltepe Sahil'de bazı çocukların gemi içerisine girerek oyun oynadığı görüldü. Vatandaşlar geminin bir an önce kaldırılmasını isterken yan yatan geminin son hali drone ile görüntülendi. 


ANNE OLARAK BENİM HOŞUMA GİTMİYOR 

Sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlardan Gamze Açıkgöz: “Hemen hemen her gün buradan geçiyorum. Batık gemileri görüyorum. Açıkça tehlike arz ediyor. Küçük çocuklar geminin üzerine çıkarak oyun oynuyorlar. Bir anne olarak empati yaptığımda bu görüntüler benim hoşuma gitmiyor. Umarım yetkililer bir an önce konuyla ilgilenir.” değerlendirmelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal