İklim Krizi Kahve Fiyatlarını Etkiledi! Türk Kahvesinin Kilosu 140 Liraya Yükseldi

Brezilya’da yaşanan iklim krizini nedeniyle sene başından bu yana fiyatı 140 liraya yükselen kahveye talebin azaldığı ifade edildi.

01.02.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-13:51)

Kahve satıcıları, fiyatı 140 liraya kadar çıkan Türk kahvesine olan talebin azaldığını belirtti. Yüksek fiyat artışından dolayı vatandaşların kahveyi kilo yerine gram ile aldıklarına dikkat çekilerek, satışların eskiye oranla azaldığı ifade edildi. Satıcılar, kahve fiyatlarının sabit kalmasını istediklerini dile getirdi. 

İNSANLAR KİLO İŞİ ALIRKEN ŞİMDİ İSE GRAM ŞEKLİNDE ALIYOR

Kahve fiyatları üzerinden sene başından bu yana fiyatların yükseldiğini ifade eden Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, ‘Türk kahvesinin kilosu şu anda 140 TL. Fiyatlar sabit ilerlerlerken, geriye dönük baktığımızda ise kahve fiyatları yüzde 50 arttı. İnsanlar bu fiyatlara alıştı. İnşallah çıkmaz, düşerse de iyi olur. Tek temennim bu fiyatlarda kalırsa insanlarda buna alışır ona göre kahve tüketimi normale dönmüş olur. Eskiye nazaran satışlarımız düştü tabi. İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor. Bizim insanımızın kahve geleneği var. Fiyatlar inşallah eskiye döner ise doya doya bu geleneği devam ettirebiliriz’ diye konuştu. 


BİRAZ DAHA EKONOMİK OLMASI GEREKİYOR

Türk kahvesi içmeyi sevdiklerini dile getiren müşteri Dilek Sağlam ise fiyatı artan kahve fiyatlarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi; ‘İki günde bir Türk kahvesi tüketiyorum. Eminönü'ne geldiğimde hep kahve alırım. Haftada bir geliyorum almaya. Fiyatlar biraz pahalı, biraz daha ekonomik olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Zaman buldukça Türk kahvesi tükettiklerini dile getiren başka bir müşteri Barış Demir, 'Her Eminönü'ne geldiğinde kahve alıyorum. Bugün ise iki paket aldım' ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal