İstanbul'da sarı taksi terörü devam ediyor: Şoför, turist kadını darbetti!

Ülkemizdeki taksi terörü son bulmuyor. Dün İstanbul’da yaşanan olayda bir kez daha bu gözler önüne serildi. Ataşehir’de Fransa vatandaşı kadın turist, yaptığı taksi yolculuğunda kendisinden fazla para istendiğini öne sürdü. Daha sonrasında ikili arasında tartışma başlarken, taksici kadın turisti darbetti ve yere fırlattı. Söz konusu olay cep telefonu tarafından kaydedilirken taksi şoförü emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

20.04.2022-09:08 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-11:59)

Korkunç olan dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Saat 14.00 sularında Ataşehir’de yaşanan olayda, Fransa vatandaşı olan Fas uyruklu Kawtar Hadir, Avrupa Yakası'nda bir yere gitmek amacıyla yoldan çevirdiği taksiye bindi. Söylenenlere göre, taksi şoförü Ercan Yaman, Fransa vatandaşı turist kadını alakasız sokaklarda bir süre boyunca boş yere gezdirdi. Şoförün kendisinden Avrasya Tüneli geçiş ücreti talep etmesi nedeniyle taksiden inmek istediğini söyleyen turist kadın ile şoför arasında sözlü tartışma başladı.

Önce kafasını vurdu ardından yere attı

Talihsiz turist kadın, 70 liralık yolculuk bedelini vermeyeceğini ifade ederek, polis çağıracağını belirtti. Polis lafını duyan taksi şoförü araçtan inen turiste yaklaştı, kolundan tuttu ve kafasını arabanın kapısına vurdu. Sonrasında ise çaresiz kadını resmen yere fırlattı.

Bu anlarda olaya şahitlik eden bir mahalle sakini de kadının yanına yardım etmek için koştu. Yere düştükten sonra çığlıklar atan kadın, taksinin ön camına vurarak tepki gösterdi. Ardından gitmeye başlayan taksinin ön camının üzerine çıkarak sürücünün olay yerinden uzaklaşmasını engellemeye çalıştı. Kadını darbeden taksi şoförü otomobiliyle birlikte olay yerinden uzaklaşırken kadın yolcu, yere düştü. Daha sonra Ataşehir Örnek Polis Merkezi'ne giden turist kadın taksi sürücüsünden şikayetçi oldu.

İstanbul'da sarı taksi terörü devam ediyor: Şoför, turist kadını darbetti!

Tartışmadan sonra darp olayı bir mahalle sakininin cep telefonu sayesinde kaydedildi. Turist kadının şikayetiyle birlikte çalışma yürüten emniyet ekipleri taksinin plakasından sürücü Ercan Yaman'a ulaştı ve ifade vermesi amacıyla karakola davet etti. Davetten bir  zaman sonra karakola gelen şoför Ercan Yaman, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaman, verdiği ifadede turist kadının kendisine saldırdığını ve bu sebeple onun da kadından şikayetçi olduğunu belirttiği aktarıldı.

Taksi trafikten men edildi

Olayla ilgili konuşan bir taksici ise, "Bayanı bayağı bir sürüklemiş. Ben de bir taksiciyim. Bunun yaptığı tamamen çirkin ve yanlış. Ben ceza almasını istiyorum. Bu taksiciliğe yakışmayan bir şey. Ücret konusunda bin lira meselesi geçmiş. Kadının beyanı o. Ama nasıl ben görmedim.” ifadelerini kullandı.

Polis merkezinde ifade verdikten sonra taksi sürücüsü Ercan Yaman’ın savcılığın talimatıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Bununla beraber söz konusu olaydan sonra Trafik Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri uyarınca muayenesi olmadığı tespit edilen taksi, trafikten men edildi. Aynı zamanda taksinin çalışma ruhsatının da askıya alındığı ortaya çıktı.

Sürücünün ifadeleri ortaya çıktı

Söz konusu olaya ilişkin açıklama yapan Yılmaz, turist kadının önce köprüden sonra da tünelden gitmek istediğini ama ücret ödemediğini belirtti.

Yaşanan olayda kendisinin de darp edildiğini ifade eden taksi sürücüsü Ercan Yılmaz, “Ataşehir'de aldığım yolcu Avrupa Yakası'na geçeceğini söyledi. Bana gideceği konumu gösterdiğinde Avrasya tüneli üzerinden 26 dakika 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden ise 59 dakika gösteriyordu. Kendisine Avrasya tüneli üzerinden gidersek tünel ücreti almam gerektiğini belirttim. Kabul etmedi. Ben de köprü yoluna doğru yöneldim. Köprüye giriş yapacağımız esnada tartışma çıktı. Avrasya tünelinden götürmemi söyledi. Hem tünelden gitmek istedi hem de tünel ücretini vermeyeceğini belirtti. Kadın yolcu turist olduğu için çeviri yaparak anlaşıyorduk. Tartışma büyüyünce yolcu araçtan inmek istedi. Bende aracı sağa çektim. Ataşehir'den köprü yoluna kadar olan yol ücretini talep ettim. Araçtan inen kadın, 'ben ninjayım diyerek parmaklarını gözüme sokmaya çalıştı'. Sorgusuz sualsiz saldırdı. Beni darp etti. Dark raporumu da gidip aldım. Ben kaçtıkça o üzerime atlamaya başladı. Kendimi savunabilmek amacıyla ben de karşılık vermek zorunda kaldım. Belediye ise benim henüz suçlu bulunmadığım bir konu sonrası aracımı bağlayıp ruhsatını iptal ediyor. Sonuç olarak ben buradan ekmek kazanıyorum. Konu henüz yargılama sürecinde. Benim şoför kartım iptal edildi.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal