İstanbul'da Kiralık Evlere Talep Arttı!

Normalleşme sürecine girilmesi ve yüz yüze eğitimin tekrar başlaması ile birlikte kiralık daireler olan talepte adete bir patlama yaşanıyor. İstanbul'da birçok ilçede kiralık daire bulunamazken fiyatlarda ise büyük bir artış var.

02.09.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-14:02) İstanbul'da Kiralık Evlere Talep Arttı!

Normalleşme sürecine girilmesi, kentsel dönüşüm, yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte kiralık evlere olan oldukça yüksek. Kiralık ev fiyatları yüzde 50 oranında artış gösterirken, kiralanacak ev bulunamıyor. Emlakçılar, boşalan kiralık dairelerin 1 gün dahi boş kalmadığını hemen kiraya verildiğini belirttiler.


'ARZ TALEBİ KARŞILAMIYOR'

Emlakçılar, arzın talebi karşılamadığının altını çizerken bu durumun temel nedeni olarak kentsel dönüşümün hızlanması, yüz yüze eğitimin başlayacak olmasını gösteriyor.

Emlakçılarla yapılan röportajda gayrimenkul danışmanı Mehmet Yazıcı: ''Çukurcuma, Galata gibi bölgelerde yeni proje olmadığı için fiyatların yükselme eğiliminde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Şöyle de bir şey var: Salgında iki yıl mülk sahipleri kiralara zam yapmadı. Fiyatlar birden yükselmiş gibi geliyor fakat iki yıldır da fiyatlar aynıydı.'' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, arz ve talep oranında dengesizlik olduğunu belirtirken bu dengenin sağlanmasının en az 2 yıl süreceği tahmininde bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal