Afgan Göçmen Sorusuna Çavuşoğlu’ndan Net Cevap Geldi : Mümkün Değil!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag ile ortak basın toplantısı yaptı.

02.09.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:39) Afgan Göçmen Sorusuna Çavuşoğlu’ndan Net Cevap Geldi : Mümkün Değil!

Ankara’da, Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag ile ortak basın toplantısı yapan Bakan Çavuşoğlu,

MÜMKÜN DEĞİL, BAŞINDAN BERİ SÖYLÜYORUZ

‘Herhangi bir ülkenin tahliye edeceği Afganların ülkemizde belli bir süre kalması mümkün değil, böyle bir teklif gelse de kabul etmeyeceğimizi başından beri söylüyoruz.’ifadelerini kullandı.

Göç mutabakatının Afganları ve Suriyelileri içine alacak düzende güncellemesinin yapılmasını söyleyerek, ‘Afganlar konusunda 'biz para veriyoruz Afganları ülkede tutun, gelmesin' anlayışı olursa böyle bir iş birliği olmaz.’şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’na AB göç mutabakatının Afganları içine alacak düzende güncellenmesini gündemlerine alıp almadıkları sorusu üzerine şu yanıtı verdi: ‘Afganlar konusunda 'biz para veriyoruz Afganları ülkede tutun, gelmesin' anlayışı olursa böyle bir iş birliği olmaz. Bu Afganların yarın Afganistan'da güvenlik ve istikrar tesis edilirse bunların gönüllü ve onurlu bir şekilde geri gönderilmesi dahil, Suriyelilerin güvenli bir şekilde Suriye'ye gönderilmesi dahil birçok konuyu kapsayacak şekilde bizim bu mutabakatı güncellememiz lazım. Çünkü bu sorun giderek büyüyor. Sorun da yaratıyor. AB içinde sorunsa Türkiye için de sorun.’

Afganların ülkeden tahliye edilmesiyle ilgili olan soruya ise pek çok ülkeye yardım edildiğini vurgulayarak  ‘Herhangi bir ülkenin tahliye edeceği Afganların ülkemizde belli bir süre kalması mümkün değil, böyle bir teklif gelse de kabul etmeyeceğimizi başından beri söylüyoruz.’cevabını verdi.

HOLLANDA'AN TEKLİF GELMEDİ

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda’nın Türkiye’ye bu konuyla ilgili herhangi bir teklif yapmadığını söyledi. Diğer ülkelerden transit esnasında Türkiye’yi yakıt ikmali konusunda kullandıkları takdirde destek verileceğini belirterek ‘Ama başından beri gerek inceleme ya da vize ya başka sebeplerle ülkemizde Afganların bu şekilde barınmasına hayır dedik.’dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal