İstanbul’da Elmalı Barajından Korkutan Manzara! Yüzde 24.32’ye Düştü

İstanbul’daki barajların su seviyeleri her gün gerilerken, bu vaziyetten Elmalı barajı da etkilendi. Elmalı barajının su düzeyinde açıkça görülen bir şekilde düşüş kaydedilirken, baraj su yüzeyini yeşil bir tabakanın kaplaması merak uyandırdı. Yeşile boyanan Elmalı barajı havadan drone ile görüntülendi.

21.12.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 21.12.2020-10:26)

Kurak bir şekilde geçen yaz aylarının akabinde öngörülen sonbahar yağmurlarının olmaması sebebiyle barajlardaki su düzeyi hızla geriliyor.

İstanbul’un barajlarında doluluk miktarı Eylül'de % 39’larda ölçülürken bu miktar Aralık ayında % 21,78 düzeylerine gerileyerek son senelerin en düşük düzeyine ulaştı. Pek çok barajda su düzeylerinde hızlı kayıplar olurken, Anadolu yakasının kritik içme suyu kaynaklarından Elmalı barajı da bu vaziyetten nasibini aldı.

İSKİ verilerine bakıldığında Elmalı barajındaki doluluk miktarı Eylül ayında % 32.53 miktarında tespit edilirken, bu miktar Aralık ayında % 24.23 düzeylerine indi.

Diğer taraftan Baraj suyunun yüzeyini yeşil bir tabakanın kaplaması da ilgi topladı. Diğer taraftan yeşile boyanan Elmalı Barajı havadan drone ile görüntülendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal