İstanbul'da ekmek fiyatı 8 TL olmuştu: Halk Ekmek fiyatına zam gelecek mi?

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmek fiyatının 8 TL olması sonrasında İBB’ye bağlı Halk Ekmek’e de zam gelip gelmeyeceği sorusu gündem oldu. İşte detaylar…

11.11.2023-09:27 - (Son Güncelleme: 11.11.2023-17:24)

İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda ekmek fiyatına zam yapılmış ve İTO’ya bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL olmuştu. Bu durum sonrasında Halk Ekmek’e de zam gelip gelmeyeceği sorusu gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, yükselen üretim maliyetlerine rağmen Halk Ekmek’in fiyatını değiştirmeyeceklerini ve 5 TL'den satışa devam edeceklerini duyurdu.

Zam yapmayacağız

Nama, Sosyal Medya üzerinden yaptığı paylaşımında, İBB Halk Ekmek'in, ekonomik zorluklara rağmen uygun fiyat politikasını sürdüreceğini belirterek, halk ekmeğin 5 TL olarak kalacağını vurgulayarak, “Yükselen maliyetlere rağmen ekmeğe zam yapmayacağız. Halkımızın yanında olmak için sağlıklı ekmeği 5 TL’ye İstanbullu hemşehrilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Halk Ekmek Zam

Ekmek fiyatı 8 TL oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO’nun Kasım ayı meclis toplantısında oylama yapılmıştı. Oylama sonucunda, İstanbul’da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. (Mynet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal