İstanbul'da bulunan Alibeyköy Barajı'na akan dereye zehir karıştı: Hayvanlar ölüyor!

İstanbul Sultangazi'de bulunan Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle mavi ve yeşil tonlarda akıyor. Bölgedeki hayvanlar ölüyor. Derenin renk değişiminin, çevredeki kot yıkama atölyesinin atıklarını dereye boşaltmasından kaynaklı olduğu öngörülüyor.

04.04.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-11:02)

İstanbul'un en önemli su kaynaklarından Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle renk değiştirdi. Sultangazi Cebeci Mahallesi Dökümcüler Sitesi'nden Alibeyköy Barajı'na kadar uzandığı belirtilen dere kimyasal atıklar nedeniyle mavi, yeşil ve siyah tonlarda akmaya başladı.

Bölgede bir çok fabrikanın bulunması nedeniyle farklı renklerde aktığı düşünülen derenin etrafı çöplerle doldu. İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin yanında bulunan derede meydana gelen bu durum hayvanların da hayatlarını etkiledi.

İçme sularının içine karışabilir

10 yıldır Sultangazi ilçesinde esnaflık yapan Hasan Tamar konuya ilişkin: "Bazen aşırı derecede koku yayıyor. Rüzgâr bizden tarafa geldiği zaman kokusundan rahatsız oluyoruz. Aşağıda su arıtma tesisi var, içtiğimiz suların içine karışabilir. Belediyenin su arıtma tesisi var, ona da karışabilir." değerlendirmelerinde bulundu.

Alibeyköy Barajı'nda Zehir!

Ölüm sebebi bence bu atık sular

Çevrede bulunan canlıların da zarar gördüğünü belirten Tamar: "Hayvanlar zarar görüyor. Ben buraya kedimi aramak için geldim. Bir tanesinin leşini ilerde buldum, birisi de şu an kayıp. Belki buraya su içmeye mi geldi ne oldu bilmiyorum. Bu hayvanların ölüm sebebi bence bu atık sular." ifadelerini kullandı.Alibeyköy Barajına Akan Dere

Hafta sonları artıyor

Hasan Tamar, daha öncede benzer bir durumun meydana geldiğini belirterek: "Bu bizim çevremize zarar veriyor. Büyük ihtimalle kot fabrikasından gelen su, başka bir şey düşünemiyoruz. Yaklaşık 5-6 yıldan beri bunu görüyorum. Daha önce de yetkililer inceleme yaptı, kot fabrikasında birkaç ay ara verildi. Sonra yeniden başladı. Genellikle hafta sonları bu su daha çok oluyor." sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal