İstanbul'da bir ilk! 5G teknolojisi ilk kez havalimanında test edilecek

Yüksek hızda veri iletişimi sağlayan 5G teknolojisi, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı tanıtım töreniyle havalimanında hizmete sunulacak.

28.07.2022-13:47 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-13:47) İstanbul'da bir ilk! 5G teknolojisi ilk kez havalimanında test edilecek

İstanbul Havalimanı, Türkiye için yüksek hızda veri iletişimi sağlayacak olan 5G teknolojisinin kullanılacağı ilk yer olacak. Ülkemizde hizmet etmekte olan 3 GSM operatörü, yarın Karaismailoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek törende, cep telefonları söz konusu teknolojiye uyumlu olan yolcular 5G hızını test edebilecek. 

Bir saniyede 20 GB'lık veri indirme hızına sahip

Bir saniyede 20 GB'lık veri indirme hızına sahip

Tüm dünya ile birlikte 5G'ye aynı anda geçmeyi planlayan Türkiye'de geçiş ile birlikte, elektronik haberleşme sektörü şu anki veri, ses ve görüntü iletiminde daha da kaliteli olacak. 4G olarak adlandırılan dördüncü nesil, saniyede 550-800 MB'lik veriyi iletebilme olanağı sunuyordu. 5G olarak tanınan beşinci nesil ise teknolojiyi normal olan 6 GHz frekans bandından daha fazla hizmet verirken, 10 GB veri gönderme kapasitesi bulunduruyor. Yeni teknoloji 1 saniyede 20 GB'lik veri indirme hızına sahip olacak.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal