İstanbul'da Barınamıyoruz Provakasyonu! İçlerinde Öğrenci Olmayanlar da Var

İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy ilçelerinde başlayan barınamıyoruz eylemine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı olmadığı belirlendi. Eyleme katılanlar arasında öğrenci olmayanların da olduğu tespit edildi.

23.09.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-13:17) İstanbul'da Barınamıyoruz Provakasyonu! İçlerinde Öğrenci Olmayanlar da Var

İstanbul’da ''Barınamıyoruz'' provakasyonuna katılanlara dair Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, eyleme katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yaşamadığını ifade etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunlara değindi: 

''Yine bir yalanlar dizisi, yine provokasyon. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanları, sahte tiyatroları paylaşmaya ve provakasyonlara karşı uyarmaya devam edeceğiz. İstanbul'da "Barınamıyoruz" eylemlerine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yok.''

İKAMETLERİ TEK TEK TESPİT EDİLDİ

İstanbul Kadıköy'de 19 Eylül'de başlayan, daha sonra Beşiktaş, Bakırköy'de devam eden "Barınamıyoruz" ve "Yurtsuzlar" adı altında gerçekleşen eylemlere 127 kişi katıldı. Eyleme katılan kişilerin ikametlerinin tek tek tespiti gerçekleşti.

YURTTA KALANLAR DA VAR

Ersoy ifadelerini ''Bu kişilerden, 73 öğrencinin İstanbul'da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı, 12 öğrencinin ikamet kaydının il dışında olduğu, 28 kişinin başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği belirlendi.'' şeklinde sürdürdü.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI DAHİ YOK

Ayrıca kişilerle ilgili detaylar veren Ersoy, 8 şahsın herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumunda kaydının bulunmadığı belirtti ve 5 kişinin üniversite mezunu, 1 kişinin de akademisyen olduğunun tespit edildiğini söyledi. Ersoy, söylemlerinde ''Eyleme katılan 127 kişiden, 4 öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumu'nda kaydının bulunduğu, 1 öğrencinin yedek olduğu, 10 öğrencinin daha önce yurtlarda kalıp kaydını sildirdiği, diğer öğrencilerin ise yurt başvurularının bulunmadığı tespit edildi.'' ifadelere yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal