Rusya Kızıldeniz’e Savaş Üssü Kuruyor

Rusya, Sudan’dan kiraladığı limanla ilgili görüşmeleri hızlandırıyor. Bir an önce Kızıldeniz’e büyük bir askeri üs kurmayı hedefleyen Rus hükümeti, Sudan ordusu içerisinden bir çok generali de satın aldığı öğrenildi.

23.09.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-14:43) Rusya Kızıldeniz’e Savaş Üssü Kuruyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov yaptığı açıklamada, Rus ve Sudan askeri yetkililerinin Sudan'daki deniz üssünü kurmak için görüştüklerini ve son müzakerelerin Rus savunma bakan yardımcısı ve Rusya'nın Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi'nin katılımıyla yapıldığını söyledi. 

SUDAN'DA RUS DENİZ LOJİSTİK ÜSSÜ KURULMA KONUSUNDA ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Rusya ile Sudan arasında Sudan'da bir Rus deniz üssü kurulmasına ilişkin müzakerelerin ayrıntıları hakkında bilgi vermeyen Bogdanov, "Bu konu savunma yetkililerimize iletilmelidir. Müzakereler yaptılar ve bir savunma bakan yardımcısı burayı ziyaret etti" dedi. Aralık 2020'nin başlarında, Rusya, Sudan'da bir Rus deniz lojistik üssü kurma konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Deniz lojistik üssü, onarımları gerçekleştirmek, malzemeleri yenilemek ve Rus donanma gemilerinin mürettebatının dinlenmesi için tasarlandığı açıklanmıştı. Belgeye göre, donanma tesisinin personelinin 300 kişiyi geçmemesi gerekiyor. Ayrıca, deniz üssünde aynı anda dörtten fazla Rus donanma gemisi kalamayacak.

Fakat Rusya’nın hiçbir yazılı belge anlaşmasına uymadığı ve bu üssü de yazılı olmayan anlaşmalarla bir deniz saldırı üssüne çevirmeye çalıştığı biliniyor. Sudan Genelkurmay Başkanı Muhammed Osman el-Hüseyin, Haziran ayında Blue Nile TV kanalına verdiği röportajda, Sudan'ın "eski Sudan hükümeti ile Rusya arasında Rus askeri projesine ilişkin imzalanan anlaşmayı gözden geçirme sürecinde olduğunu söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal