İstanbul’da Atlı Polisler Ormanlık Alanlarda Denetim Yaptı

İstanbul’da Kent Ormanı'nda yangınlara karşı denetim yapan ekipler, vatandaşları ateş yakmaması için uyardı.

30.07.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-16:42) İstanbul’da Atlı Polisler Ormanlık Alanlarda Denetim Yaptı

Türkiye ormanlarından son günlerde alevler yükseldi. Artan orman yangınlarının önüne geçmek için İstanbul'un Sultangazi ilçesinde denetimler atlı polisler denetim yaptı.

EKİPLER YANGINLARA KARŞI YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi Kent Ormanı'nda yangınlara karşı inceleme yaptı. Drone destekli denetime; yunus, çevik, özel hareket, atlı birlikler, zabıta ve temizlik ekipleri katıldı.

EKİPLERDEN VATANDAŞLARI ATEŞ YAKMAMALARI KONUSUNDA UYARDI

Sultangazi Kent Ormanı'nda devriye gezen ekipler, ormana gelenlere ateş yakmamaları, şüpheli kişileri gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları yönünde uyarılar yaptı.

VATANDAŞLAR ATLI BİRLİKLERİ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Ekipler havadan, drone ve polis helikopteri ile ormanı kontrol etti. Ormandakiler, karşılarında atlı birlikleri görünce telefonları ile fotoğraf çekti.

‘UYARILARI DİKKATE ALIYORUZ, EKİPLER BZİ BİLİNÇLENDİRİYOR’

Ormanda kahvaltı yapan Öznur Yeşilyurt, ‘Uyarıları çok dikkate alıyoruz. Ormanlar bizim her şeyimiz. Ekipler bizi bilinçlendirdiler. Uzun zamandır burada yasak olduğu için mangal yakılmıyor, hiç görmedik zaten. İnsanlar burada dikkat ediyor. açıklamasında bulundu.

‘MANGAL YAKILMIYOR, ÇAYIMIZI TERMOSTA GETİRİYORUZ’

Ormana gelen Gönül İşbilir, ‘Mangal yakılmıyor, çayımızı termosta getiriyoruz. Umarım bir an önce hali hazırdaki yangınlar söner. Atlı birliklerin gelmesi daha iyi; hem güvenli geziyoruz, hem ormana da zarar verilmiyor.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal