İstanbul’da anketler o ismi uyarıyor: Murat Kurum mu yoksa Ekrem İmamoğlu mu önde?

Yerel seçimin başlaması için artık kısa bir süre kaldı. Adaylar çalışmalarına hızla devam ederken sokakların fikrini alan anketlerin neler dediği merak ediliyor. Özellikle İstanbul’da Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabette son durum gündemde. İşte detaylar…

05.02.2024-12:56 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:47) İstanbul’da anketler o ismi uyarıyor: Murat Kurum mu yoksa Ekrem İmamoğlu mu önde?

Önümüzdeki Mart ayının sonunda yapılacak olan yerel seçimlerde özellikle İstanbul’da kimin kazanacağı sorusu her geçen gün daha fazla merak ediliyor. AK Parti adayı Murat Kurum ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi beklenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı rekabetinde son durum için gözler anketlere çevrilmişti.

Murat Kurum mu yoksa Ekrem İmamoğlu mu önde?

Haber7’nin yer verdiğine göre; Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir " İstanbul'u ne bekliyor? Yine mahkemede mi biter onu bilemeyiz ama çanlar Ekrem imamoğlu'nun gideceği yönünde çalıyor ve tik tak tik tak Ekrem İmamoğlu'nun zamanı günü sayılı diye bizi böyle heyecanla bekletiyor. Ekrem İmamoğlu çok sevdiğim birisi değil ama araştırmalarımda da duygulara yer yok. Araştırmalarımda rakamlar benim namusum. Durduğum yer Türkiye merkezli. Dünyayı da Türkiye merkezli okuyan Müslüman Türk bir araştırmacıyım." sözlerine yer verdi.

Murat Kurum Ekrem İmamoğlu anket

İmamoğlu için tehlike çanları çalıyor

İmamoğlu'nun başarısını değerlendiren katılımcıların yüzde 17.3'ü kesinlikle başarılı olduğunu belirtirken, başarılı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 27.2 olarak ortaya çıkıyor. Memnuniyet oranı ise yüzde 44 olarak gerçekleşmiştir. İmamoğlu'nun başarısız olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 17.9 iken, kesinlikle başarısız diyenlerin oranı yüzde 16.9'dur. Başarısız bulduğunu ifade edenlerin toplam oranı yüzde 39.8 olarak belirlenmiştir. Ankete katılanların yüzde 20.5'i ise İmamoğlu'nun performansını ne başarılı ne de başarısız bulduklarını belirtmiştir.

Murat Kurum Ekrem İmamoğlu anket

Yüzde 20’lik kısım memnun değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yapılan anket sonuçlarına göre, "çok memnunum" diyenlerin oranı yüzde 9.3, "memnunum" diyenlerin oranı yüzde 33.7 olarak belirlendi. "Memnun değilim" diyenlerin oranı yüzde 20.7 iken, "hiç memnun değilim" diyenlerin oranı yüzde 14.1 oldu. Orta seviyede bulananlar ise yüzde 22.3 ile önemli bir kitleyi oluşturdu

Murat Kurum hakkında yapılan kanaat anketine göre, "çok olumlu" diyenlerin oranı yüzde 25.3, "biraz olumlu" diyenlerin oranı yüzde 30.1 olarak belirlendi. "Olumlu" diyenlerin toplam oranı ise yüzde 55.4 oldu. "Pek olumlu değil" diyenlerin oranı yüzde 22.3 iken, "çok olumsuz" diyenlerin oranı yüzde 22.4'tir. "Olumsuz" diyenlerin toplam oranı ise yüzde 44.7 olarak kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal