Tokat’ta heyelanlar köyü ikiye böldü: Felaketin boyutu havadan görüntülendi

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde, heyelanlar sebebiyle görenleri şaşkına çeviren görüntüler ortaya çıktı. İşte detaylar…

05.02.2024-12:39 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:46) Tokat’ta heyelanlar köyü ikiye böldü: Felaketin boyutu havadan görüntülendi

Günebakan köyünde meydana gelen heyelanlar sebebiyle köyün adeta ikiye bölündüğü gözlemlendi. Alınan bilgilere göre olayların ardından köydeki 39 hane tedbir amaçlı boşaltılırken 4 ev ile 1 cami ise yıkıldı.

Felaketin boyutu havadan görüntülendi

Haber7’nin haberine göre; AFAD ekipleri, evlerde meydana gelen çatlaklar nedeniyle köyde inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edildi. İlçe jandarma birimleri tarafından alınan tedbirler doğrultusunda, 39 ev boşaltıldı.

Tokat Günebakan

Kontrol amacıyla tahliye edilen 4 ev ve 1 cami tamamen çöktü; caminin minaresi ise bir evin üzerine yıkıldı. Olayın ardından birçok evde ve yolda çatlaklar oluştu.

Tokat Günebakan

Heyelanın etkilediği köy, dron ile havadan görüntülendi. Kaydedilen görüntüler, köyün içinde bulunduğu vahim durumu detaylı bir şekilde gözler önüne serdi. AFAD ekipleri, devam eden afetle mücadele çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal