İstanbul’a kar mı yağıyor, ne zaman yağacak 2023? Yarın İstanbul’da kar bekleniyor mu? 26 Kasım 2023 İstanbul hava durumu

Türkiye’de kış mevsiminin etkilerinin artmasının ardından İstanbul’a ne zaman kar yağacağı konusunda araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki İstanbul’a kar mı yağıyor, ne zaman yağacak 2023? Yarın İstanbul’da kar bekleniyor mu? İşte 26 Kasım 2023 İstanbul hava durumu…

25.11.2023-17:38 - (Son Güncelleme: 25.11.2023-17:38)

İstanbul kar Son Dakika haberleri yakından takip ediliyor. Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların ardından vatandaşlar megakente Ne Zaman kar yağacağı konusunda meraklı bekleyişe geçti. 26 Kasım 2023 İstanbul hava durumunu öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek araştırma yapıyor. Peki İstanbul’a kar mı yağıyor, ne zaman yağacak 2023? Yarın İstanbul’da kar bekleniyor mu?

İstanbul’a kar yağacak mı?

İBB AKOM verilerine göre İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Sıcaklıkların fırtınayla 4 ila 8 derecelere kadar düşmesi bekleniyor. Yağışların kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması tahmin ediliyor.

Rüzgarın cumartesi günü fırtına (40-60km/s), pazar günü ise kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100km/s) şiddetinde esmesi beklenirken 8-10 derecelik ani sıcaklık düşüşüyle kuvvetli sağanak geçişleri yaşanacağı öngörülüyor.

Yarın İstanbul da Kar Bekleniyor Mu

İBB ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırda bekletilirken vatandaşların da aksaklıklara karşı tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü İstanbul dahil Marmara’da kuvvetli yağmur etkili olacak. Sıcaklık İstanbul’da cumartesi 19, Pazar 8 derece.

Pazar günü İstanbul şehir merkezinde kar yok. İstanbul’un dışında yükseklerde karla karışık yağmur ve kar olabilir. Buralar Batıda Çatalca, Silivri’nin yüksekleri Anadolu yakasında Çamlıca tepesi, Yakacık yüksekleri Aydos gibi.

Hafta sonu yurdun büyük bölümü için alarm verildi

Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (80 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile zamanla kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal