2023 ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi, ne zaman bitecek? Bedava doğalgaz desteği ne zaman sona erecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Nisan ayında açıkladığı ücretsiz doğalgaz desteği ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Vatandaşlar 25 metreküpe kadar ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Peki 2023 ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi, ne zaman bitecek? Bedava doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? İşte konu hakkında merak edilenler…

25.11.2023-17:10 - (Son Güncelleme: 25.11.2023-17:10)

Karadeniz gazının keşfedilmesi ve karaya bağlanması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 yıl boyunca konutlarda kullanılacak olan doğalgazın 25 metreküpe kadar ücretsiz olacağı müjdesi gelmişti. Vatandaşlar ise ücretsiz doğalgaz desteğinin Ne Zaman sona ereceğini öğrenmek için internete yönelerek araştırma yapmaya başladı. Peki 2023 ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi, ne zaman bitecek? Bedava doğalgaz desteği ne zaman sona erecek?

2023 ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Maliyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan ücretsiz doğalgaz desteğinin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağını açıklamıştı.

Ücretsiz Doğalgaz Desteği

Konu hakkında yayımlanan kararnameye göre, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödeniyor.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman bitiyor?

Kış aylarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte doğalgaz kullanımı arttı. Geçtiğimiz aylarda, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelen faturalarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi için ücret alınmaması kararı alındı.

Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal