İstanbul ve Antalya Dünyanın En Fazla Ziyaret Edilen 100 Şehri Arasına Girdi

Euromonitor International dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirleri listesini açıkladı. Açıklanan listeye göre İstanbul Avrupa'nın en fazla ziyaret edilen 3. şehri olurken Antalya ise 5. basamakta yer aldı.

08.12.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-17:41) İstanbul ve Antalya Dünyanın En Fazla Ziyaret Edilen 100 Şehri Arasına Girdi

Dünyanın en fazla seyahat edilen ilk 100 şehri listesine, bu sene Türkiye'den iki kent girdi. Euromonitor International'ın 600 şehri içine alan ve yurt dışından gelen ziyaretçiler üstünden yaptığı araştırma, yerli turistler, transit yolcular ve kruvaziyer ile gelenleri içine almıyor. Ayrıca şehirlere eğitim için gelenler ve bir günden az kalanlarda araştırmaya dahil değil.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın aktardığına göre, bu çerçevede, 2017 senesindeki yabancı ziyaretçi sayıları üstünden gerçekleştirilen karşılaştırmada, Türkiye'den İstanbul ve Antalya'nın Avrupa'nın ilk 10 şehri arasına girdiği fark ediliyor. Rusya ve Türkiye arasındaki gerginliğin bitmesinin sonrasında Antalya'ya giden turist sayısını artırdığı bildirilen raporda, bir sene içerisinde İstanbul'un sırası değişmezken, Antalya'nın ise üç basamak birden yükseldiği fark ediliyor. İstanbul 2017'de ağırladığı 10 milyon 700 bin turist ile Avrupa'da üçüncü basamakta yer alıyor. Bu dönemde 9 milyon 482 bin yabancı ziyaretçinin geldiği Antalya ise Avrupa'nın en fazla yabancı turist ağırlayan beşinci şehri konumunda.

ARAŞTIRMADA İSTANBUL HAVALİMANI'NA DA YER VERİLDİ

Euromonitor'un araştırmasında, İstanbul Havalimanı'na da yer verildi. Buna göre, tam faaliyete geçtiği zaman senelik 200 milyon yolcu kapasitesine varacak olan İstanbul Havalimanı'nın ülkenin turizmine önemli katkı sağlayacağı açıklaması yapıldı. Türkiye'nin 2018 senesinde Asya ülkelerinde tanıtım faaliyetlerinin artırdığının söylendiği raporda, söz hususu faaliyetlerin etkisini göstermeye başladığı ve bunu artarak süreceği bildirildi.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal