İstanbul Valisinden Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi Açıklamalar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da coronavirüs döneminde yapılan çalışmalar, 'Toplu Ulaşım Bilim Kurulu' ve hafta sonu alınacak önlemlere ilişkin basın açıklamasında bulundu.

17.04.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-16:20) İstanbul Valisinden Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi Açıklamalar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da coronavirüs döneminde yapılan çalışmalar, 'Toplu Ulaşım Bilim Kurulu' ve hafta sonu alınacak önlemlere ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

BUGÜN TOPLAM 1 MİLYON 110 BİN MASKE DAĞITILACAK

Salgınla mücadelede en önemli hususlardan biri maske kullanımız. tüm vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz veriyoruz.
Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. Toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz.

Bu dağıtımların kapsamı genişleyecek ve düzenli olarak yapılacak.

VEFA Sosyal Destek ekibi 310 bin vatandaşımızın evlerine temel ihtiyaçlarını teslim etti. VEFA, 326 bin vatandaşın çağrısına cevap verdi.

Sağlık çalışanlarımızın mücadelenin en ön saflarında. Onların konaklaması için hizmetlerine kalacak yer sunduk. 4 binden fazla sağlık çalışanlarımız bu imkanlardan faydalanıyor. Sağlık çalışanlarımızın ulaşımına da destek veriyoruz.

"926 BİN PAKET TESLİM EDİLDİ"

Vali Ali Yerlikaya açıklamalarında, PTT 500 bin maskeyi evlere teslim etti. 17 lisede maske üretimi başladı. 500 bin maske üretilecek. Cumhurbaşkanlığının 926 bin paketi evlere teslim edildi.

Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, sosyal tesis ve yurtlarda 5720 odayı onların hizmetine sunduk.

Bugün 24.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlayacak. Bugün marketler 21.00'e kadar açık. Alışverişi son ana bırakmayın. Hafta sonu bütün fırınlar da açık olacak. Ayrıca gazeteler de evlere dağıtılacak. Maske kullanımı ve denetimler polis ve ekipler tarafınca sıkı sıkıya kontrol edilecek.

MARKETLER 21.00'A KADAR AÇIK

Marketler bu akşam 21.00'a kadar açık. Lütfen alışverişi son ana bırakmayın. Fırınlar hafta sonu açık. Kurallara uyalım. Son olarak 'Evde kal İstanbul' demek istiyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal