Mehmet Öz'ün Coronavirüs Açıklaması Tepki Topladı

Kalp cerrahı Mehmet Öz, okulların açılmasıyla ilgili söylediği sözler nedeniyle tepki topladı. Eleştirilerin odağında olan Öz, daha sonra yanlış anlaşıldığını savundu.

17.04.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-16:48)

Dünya üzerinde 2 milyondan fazla insan coronavirüs salgınından etkilenirken, ABD salgınından en çok etkilenen ülke oldu. ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Fox News kanalında coronavirüsle ilgili olarak açıklamada bulundu. Öz, programda, ABD'de kapatılan okulların yeniden açılması gerektiğini savundu.

Öz yaptığı açıklamada, "Öncelikle cazibemizi tekrar kazanmamız gerekiyor. Bazı şeyler bir sorun olmadan açılmalı örneğin okullar. Size söylüyorum okullar çok çekici bir fırsat. Lancet dergisinde yeni bir makale gördüm. Makalede okulların açılmasının toplam ölüm sayısını yüzde 2-3 arasında artıracağı ifade ediliyordu. Bu ölüm oranı bazı arkadaşlar için kabul edilebilir bir oran." ifadelerini kullandı.

Öz'ün okullarla ilgili olarak yaptığı bu açıklama eleştirilerin hedefi oldu.

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapma gereği duyan Öz, "Okulların açılmasının riskleri üzerine yaptığım yorumlar insanların aklını karıştırdı ve amacının dışına çıkarak onları üzdü. Yanlış konuştum. Buradaki amacımız çocukların güvenli bir şekilde okula nasıl dönmeleri gerektiğini konuşmaktı. Çünkü bana insanlar sürekli normal yaşantılarımıza ne zaman döneceğimizi soruyor." ifadelerini kullanarak herkesten özür diledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal