İstanbul -Tokat THY uçak biletleri ne kadar? İstanbul ve Ankara'dan Tokat'a uçak bileti kaç lira?

Tokat’ın yeni havalimanının açılmasına kısa bir süre kala İstanbuk ve Ankara’dan Tokat’a olan uçak biletlerinin ücreti gündeme geldi. Peki İstanbul -Tokat THY uçak biletileri ne kadar? İstanbul ve Ankara'dan Tokat'a uçak bileti kaç lira? İşte soruların yanıtları...

23.03.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-22:04) İstanbul -Tokat THY uçak biletleri ne kadar? İstanbul ve Ankara'dan Tokat'a uçak bileti kaç lira?

Türkiye’de açılışı yapılacak olan havalimanlarına yakında bir yenisi eklenecek. 2018 yılında yapımına başlanan Tokat’ın yeni havalimanının inşasının açılışına kısa bir süre kala insanlar Tokat’a gidecek uçakların bilet fiyatlarının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Özellikle Türk Hava Yolları’nın (THY) uçak biletleri fiyatları arama motorları üzerinden en çok araştırılan konular oldu.

İstanbul - Tokat THY uçak biletileri ne kadar?

Yeni Tokat Havalimanı

Tokat’ta yaklaşık 4 yıldır devam eden yeni havalimanının inşaatı tamamlandı. Bu haberle birlikte Tokat’ta yaşayan vatandaşlar uçak biletlerinin fiyatlarını öğrenmeye çalışıyor. Son zamanlarda büyük zamlar gelen otobüs biletlerinin fiyatlarının uçak biletlerinin fiyatlarına yaklaşması insanların dikkatinden kaçmadı.

Otobüs biletlerinin ortalama olarka 400 TL civarında olmasına rağmen Tokat’tan İstanbul’a seyahat edecek kişilerin ödemeleri gereken ücretin 380 TL ile 420 TL arasında olması vatandaşı oldukça şaşırttı. İntenette ise THY’nin Tokat - İstanbul güzergahı için belirlediği en fiyat 475 TL oldu.

Yeni Tokat Havalimanı ne zaman açılacak?

İnşaatı tamamlanan Yeni Tokat Havalimanı 25 Mart 2022 Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Yaklaşık 550 milyon TL maliyeti olan havalimanının 7 uçak park kapasitesinin olacağı ve 2.700 metre uzunluğun olacağı ifade ediliyor. Ayrıca havalimanı içerisinde yolcu salonları, terminal binası, ARTT istasyonu, güç merkezi, garaj binası, ısı merkezi ve nizamiye binalarının da olacağı kaydedildi.

Yeni Tokat Havalimanı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte Tokat’ta haftanın her günü onlarca uçuş olması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal