Tokat havalimanı açılış tarihi belli oldu mu, ne zaman açılacak? 2022 Tokat havaalanı açılış tarihi

Yaklaşık 3 yıl önce inşaat çalışmaları başlatılan Tokat havalimanının açılış tarihi özellikle yöre halkı tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapması planlanan Tokat havalimanı açılış tarihi belli oldu mu, ne zaman açılacak? şeklinde sorularla gündemin ilk sıralarına yerleşti. İşte, 2022 Tokat havaalanı açılış tarihi..

16.03.2022-23:15 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-23:18) Tokat havalimanı açılış tarihi belli oldu mu, ne zaman açılacak? 2022 Tokat havaalanı açılış tarihi

2022 Tokat havaalanı açılış tarihiUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaklaşık 3 yıl önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile birlikte başlattığı çalışma kapsamında Tokat Havalimanı inşaatının temelini attı. Ortalama 550 milyon TL'ye mal olacak projenin inşaatı hızla devam edilirken 45 metre genişliğe ve 2 bin 700 metre uzunluğuna sahip pistin yapımı tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapması beklenilen Tokat Havalimanı'nın ne zaman açılacağı özellikle yöre halkının gündeminde yer aldı. Yeni Tokat Havalimanı'nın açılacağı tarihi araştıran vatandaşlar Tokat havalimanı açılış tarihi belli oldu mu, ne zaman açılacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

2022 Tokat havaalanı açılış tarihi

Tokat Havalimanı'nın yapımının tamamlandığı bilgisi paylaşıldıktan sonra açılışın 25 Mart tarihinde yapılması planlanıyor.

Yeni Havalimanı'nın açılışıyla ilgili konuşan AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ise yeni havaalanının bölgeyi bundan sonraki süreç içerisinde dış dünyayı açacağını ve hem tarımı hem de turizmi daha fazla geliştireceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal