İstanbul kaderine terk edilirken bütçesi ile villalar alındı: İmamoğlu inşaat gerçeğinin ardından öyle isimler çıktı ki…

5 yıldır İBB yönetiminde olan Ekrem İmamoğlu’nun villa skandalında, yeni detaylar ortaya çıktı. İstanbul kaderine terk edilirken, İmamoğlu İstanbul bütçesi ile villalar yaptı. Mal beyanında sakladığı villaların ardından öyle isimler çıktı ki! İşte detaylar…

28.03.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-13:11) İstanbul kaderine terk edilirken bütçesi ile villalar alındı: İmamoğlu inşaat gerçeğinin ardından öyle isimler çıktı ki…

Algı belediyeciliğini huy haline getiren Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda mal varlığını açıkladı. Ancak İstanbul aşkını dilinden düşürmeyen İmamoğlu’nun Emirgan’da yaklaşık 1,5 milyar TL (50 milyon dolar) değerinde 3 villası olduğu ve bunları mal beyanında göstermediği ortaya çıktı. Katıldığı bir canlı yayında köşeye sıkışan İmamoğlu villa skandalını kabul etti. Villa skandalı büyürken Murat Ongun'un beslediği "İBBHaber" adlı hesap 'sömürü düzeni' hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Başrollerde; Ali Nuhoğlu, Tuncay Yılmaz, Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun 50 milyon dolar değerindeki villaları 

Kirli oyunları tek tek ifşa olan Ekrem İmamoğlu, son günlerde mal beyanında sakladığı villaları ile gündemde. Köşeye sıkışan İmamoğlu ise canlı yayında söz konusu villaların İmamoğlu İnşaat’a ait olduğunu kabul etti. 

İmamoğlu inşaat skandalı

İstanbul’un bütçesi villalara harcandı

Türkiye’nin gündemine oturan skandalın detayları ise  Murat Ongun'un İBB bütçesinden beslediği "İBBHaber" isimli hesaptan geldi. Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbullunun parasıyla kendine nasıl bir keyfi alem kurduğu ortaya çıktı.

İşte İBB Haber’in o paylaşımları;

"Gelin size tamamen gerçek bir hikayeyi adım adım anlatalım.

Hikayemizin ilk kısmındaki kahramanımız bir şirket, adı da Güllüce Tarımcılık San. Tic. AŞ.

Bu şirketin kuruluş sermayesi 50 bin TL ve tek ortağı-sahibi Trabzon doğumlu Ali Nuhoğlu'dur, kuruluş tarihi 25.03.2021'dir.

Şirketin kuruluşundan günler sonra Ali Nuhoğlu kendi şahsi hesaplarından 10 milyonlarca TL'yi parça parça 13.04.2021 tarihinde kendisine ait Güllüce Tarımcılık'a yolluyor.

Aynı gün yani 13.04.2021'de Güllüce Tarımcılık, Sarıyer İlçesi'ndeki 3 villayı satın alıyor.

Peki Ali Nuhoğlu'na bu para nasıl geliyor? Hikayenin bu kısmında başka şirket isimleri devreye giriyor.

Ali Nuhoğlu bu parayı Nuhoğlu İnşaat AŞ'den alıyor,

Nuhoğlu İnşaat AŞ'ye ödeme ATZ Enerji AŞ'den geliyor,

Yani paranın nihai kaynağı ATZ Enerji AŞ.

"Paranın kaynağı İBB"

Peki ATZ Enerji AŞ'nin para kaynağı kim? 2019-2024 yılları arasında milyonlarca dolar tahsil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İBB.

Yani Güllüce Tarımcılık 3 adet villayı İBB'den aldığı parayla satın alıyor.

İmamoğlu İnşaat’a aynı hem nakit hem de EFT para girişi 

01.03.2024'te şirketin sermayesi birden 50.000 TL'den 46.750.000 TL'ye çıkartılıyor ve şirkete yine aynı mekanizmalarla nakit veya EFT ile para sokuluyor. Ali Nuhoğlu da şirketten alacaklarını şirket kasasından tahsil ediyor.

07.03.2024'de ise Ali Nuhoğlu, Güllüce Tarımcılık'taki % 100 hissesini İmamoğlu İnşaat AŞ adına Tuncay Yılmaz'a devrediyor.

İmamoğlu İnşaat'ın %80'ni Ekrem İmamoğlu'na ve % 20'siyse babası Hasan İmamoğlu'na ait.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal