İstanbul Havalimanı’ndan Şampiyonlar Ligi rekoru: Tüm zamanların zirvesine ulaştı

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Manchester City ile Inter, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Dev maç için İstanbul’a on binlerce taraf akın etti. İstanbul Havalimanı ise dev karşılaşma nedeniyle dün 1594 iniş-kalkış gerçekleştirdi ve tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdı.

11.06.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 11.06.2023-10:45) İstanbul Havalimanı’ndan Şampiyonlar Ligi rekoru: Tüm zamanların zirvesine ulaştı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından İstanbul Havalimanı iniş-kalkış rakamlarıyla ilgili paylaşımda bulundu. Dev maç için İstanbul’a on binlerce taraf akın etti. İstanbul Havalimanı ise dev karşılaşma nedeniyle dün 1594 iniş-kalkış gerçekleştirdi ve tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdı.

Tüm zamanların zirvesine ulaştı

AA’da yer alan habere göre; UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle, İGA Istanbul Airport'un dün 1594 iniş-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk taşıyıcılarımız, Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenledikleri ek tarifeli ve charter seferler ile söz konusu trafikte önemli bir yer tuttu."

İstanbul Havalimanı Şampiyonlar Ligi

Farklı ülkelerden yolcular taşındı

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla uçaklarla gelen Inter ve Manchester City taraftarları İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu.

Final maçı sebebiyle her iki takımın dünyanın farklı ülkelerinden taraftarları İstanbul'a geldi.

Taraftarların tarifeli seferlerle gelişleri devam ederken, İtalya ve İngiltere'den kalkan tarifesiz çok sayıda uçak İstanbul Havalimanı'na indi.

Çok sayıda özel jet de dünden bugüne UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla İstanbul Havalimanı'na dünyanın farklı ülkelerinden yolcu taşıdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal