İstanbul Havalimanı’nda yolcu rekoru kırıldı: Tüm zamanların en yüksek seviyesi

İstanbul Havalimanı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yeni bir rekora imza attı. Buna göre bayram tatilinin son gününde 265 bin 961 yolcunun seyahat ettiği İGA İstanbul Havalimanı’nda tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı.

03.07.2023-12:19 - (Son Güncelleme: 03.07.2023-17:25)

Bölgedeki en önemli küresel aktarma merkezi olan ve Avrupa’nın en yoğun havalimanı unvanını aylardır elinde barındıran İstanbul Havalimanı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde ev sahipliği yaptığı uçuşlarla ‘yolcu sayılarında’ yeni bir rekora daha ulaştı. 2 Temmuz Pazar günü,İstanbul Havalimanı’nda; toplam bin 642 uçuşa ve 265 bin 961 yolcuya ev sahipliği yapıldı. Açılışından bugüne kadarki en yüksek yolcu sayısına ulaşan İGA İstanbul Havalimanı, ‘günlük yolcu sayısı rekorunu’ kırmayı başardı.

40 bin kapasiteli otopark tamamen doldu

Milliyet’in haberine göre; Kurban Bayramı tatili boyunca açık ve kapalı 40 bin araç kapasiteli İGA İstanbul Havalimanı da yoğunluktan etkilendi. 10 bin araç kapasiteli katlı otopark dolup taşarken, açık otopark kısmında, araç kiralama ve vale hizmeti veren katlarda da yoğunluk yaşandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal