Titan’ın ölüm yolculuğu: Mürettebatın son anları ortaya çıktı

Titanik enkazına turistik gezi amacıyla dalan ancak içindeki tüm mürettebatının hayatını kaybettiği Titan denizaltısındaki son anlar ortaya çıktı.

03.07.2023-10:56 - (Son Güncelleme: 03.07.2023-17:24) Titan’ın ölüm yolculuğu: Mürettebatın son anları ortaya çıktı

19 Haziran’da Atlas Okyanusu’nda kaybolan Titan denizaltısının enkazı günler sonra bulunmuş ve içindeki 5 kişinin de hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı.

Mürettebatın son anları ortaya çıktı

Haber7’ye göre; Titan'ın en genç yolcusu 19 yaşındaki Süleyman ve babası Şahzade Davud'un ailesi New York Times'a ölüm yolculuğunun ailenin 111 yıllık enkaza olan takıntısının bir sonucu olduğunu anlatırken, yolcuların son anlarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Titanik filmini izlediler

Christine'in anlattıklarına göre Titan'ın yolcuları, küçük odalardaki ranzalarda kalıyordu, yemeklerini tepsilerde yiyor, her sabah 7'den akşam 7'ye kadar toplantılara katılıyor ve rutin olarak Titanik filmini izliyorlardı.

Titan Denizaltı Son Anlar

Diyet yapmışlar

Denizaltıda hayatını kaybedenlerden biri olan OceanGate CEO’su Stockton Rush, yolculuktan önceki gün diğer yolculara 'düşük kalorili bir Diyet' yapmalarını ve sabah kahve içmemeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca Atlantik'in soğuk havası nedeniyle kalın çorap ve bere giymelerini tavsiye etti.

Deniz canlılarını müzik eşliğinde izleyeceklerdi

Enerji tasarrufu sağlanması için 4 saat sürmesi beklenen yolculuk sırasında denizaltının ışıkları kapalı olacaktı. Yolcular bu sayede biyolüminesan (ışık saçan) deniz canlılarını izleyebilecek ve daha önceden belirledikleri şarkıları dinleyeceklerdi.

Christine, eşinin Titan denizaltısına girmeden önce takmak zorunda olduğu tüm ekipmanlardan şikayet ettiğinde bile coşkusunun asla azalmadığını, oğlu ve kocası denizaltıya bindikten sonra onlar gözden kaybolana kadar onları izlediğini anlattı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal