İstanbul Havalimanı'nda Panikleten Anlar! ABD'li Diplomat Suçüstü Yakalandı

Gelen son dakika haberine göre ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda görev yapmakta olan bir diplomat, Suriye uyruklu olan bir şahsı yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalandı. Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

22.12.2021-10:50 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-12:42) İstanbul Havalimanı'nda Panikleten Anlar! ABD'li Diplomat Suçüstü Yakalandı

Gelen son dakika haberine ilişkin olarak,  ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda görev yapmakta olan bir diplomat, Suriye uyruklu olan bir şahsı yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalandı. İstanbul Havalimanı'ndaki olayda, konsolosluk çalışanı D.J.K., Suriye uyruklu olduğu bilinen şahsı kendi pasaportu ile birlikte  Almanya'ya kaçırmak isterken suçüstü yapılarak yakalandı. Bir diğer yandan üzerinden 10 bin dolar çıkmış olan diplomat tutuklandı.

KENDİ PASAPORTU İLE YURTDIŞINA KAÇIRACAKTI

Gelen son dakika haberine göre İstanbul polisi, İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek isteyen ve Suriye uyruklu olduğu bilinen R.S. isimli şüpheli şahsı durdurdu. Kendi pasaportu ile birlikte pasaport kontrol noktasından geçen Suriye uyruklu olduğu bilinen yolcu arındırılmış salonda ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda diplomat olarak çalışan D.J.K ile bir araya geldi. Suriye uyruklu yolcu bekleme salonunda bir süre konuşmuş olan iki yolcu daha sonra yakın alanda bulunmakta olan bir tuvalete girdiler.


10 BİN DOLARA SATMIŞ

ABD'li diplomat burada kendisine ait olan hususi pasaportunu 10 bin dolar karşılığında Suriye uyruklu yolcuya teslim etti. Pasaportu alan Suriyeli şüpheli, bir süre daha yolcu bekleme salonunda beklerken, ABD'li diplomat bekleme salonundan ayrıldı.


YAKALANMAMAK İÇİN ÜSTLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekiplerine ait güvenlik kamerasına takılmış olan ve Suriye uyruklu olduğu bilnen yolcu, bir süre daha orada beklemeye devam etti. Olay yerine polis ekipleri gelerek yolcunun pasaportu üzerinde inceleme yaptı. Bu sırada R.S. olay yerinden kaçmaya çabaladı. Havalimanında bir noktada bir araya gelen ikili, polise yakalanmamak amacı ile üstlerini değiştirdi. Bu anlar güvenlik kameraları aracılığı ile anbean takip edildi.

DİPLOMAT VE SURİYELİ YOLCU POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Güvenlik kameraları aracılığı ile nerede oldukları tespit edilen iki yolcu polis tarafından yakalandı. Yapılmış olan aramalarda ABD'li diplomatın üzerinden, diplomatik pasaportu ve zarfın içinde bulunmakta olan 10 bin dolar para ele geçirildi. Sahte pasaport ile birlikte ülkeden çıkış yapmaya çalışırken yakalanan ve Suriye uyruklu olduğu bilinen yolcu R.S ve ABD'li diplomat D.J.K adli makamlara sevk edildi. Suriye uyruklu olduğu bilinen yolcu serbest bırakılırken, ABD'li diplomat ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal