İstanbul Havalimanı'nda hacı adayları güllerle karşılandı!

Hacı adayları, İstanbul Havalimanı'ndan kutsal topraklara dualarla uğurlandı. İşte haberin detayları...

07.06.2022-16:43 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-17:08)

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları adına İstanbul Havalimanı'ndan uğurlama programı düzenlendi. Hacı adaylarına İstanbul Havalimanı işletmesi İGA tarafından tek tek gül dağıtıldı. İstanbul Havalimanı Gidiş Terminali'nde düzenlenmiş olan törene, 286 hacı adayının dışında, hacı adaylarının yakınları ile vatandaşlar da katıldı. 

''10 yıl önce yazılmıştım'' 

10 yıl önce hacca gitmek için yazıldığını dile getiren Ayfer Gül konuya yönelik, “1 yıl önce Covid-19 nedeniyle 35 gün entübe oldum. Ondan sonra nefes borumdan ameliyat oldum. Çok sıkıntılı süreçler geçirdim. 3 gün önce de kızım nişanlandı. Rabbim 3 gün arayla bu mutluluğu nasip etti. Rabbim inşallah layıkıyla hac vazifemizi yerine getirmeyi nasip etsin. 10 yıl önce yazılmıştım. Pandemi nedeniyle ertelendi. Bu arada Covid-19 oldum, 35 gün hastanede yattım. Entübe oldum” diye söyledi. 


''Tüm Müslüman ümmeti için dua edeceğiz'' 

Eşi Recep Beyazıt ile beraber kutsal topraklara giden Sündüz Beyazıt ise yaşadığı duyguları, “Allah'ım herkese nasip etsin, böyle hacca gitmeyi 13 yıldır bekliyordum. Çok duygusalız, Allah'ım oralara kavuşmayı nasip etsin herkese inşallah. Tüm Müslüman ümmeti için dua edeceğiz orada. Çocuklar için de edeceğiz. Hem mutluyum hem de çocuklarımdan ayrıldığım için üzgünüm. Çocuklarım için, bütün ümmeti Muhammed için duacıyım inşallah. Allah'ım gitmeye nasip etsin” diye aktardı. 

''Çok mutluyum, Allah her isteyene nasip etsin'' 

Pandemiden önce kutsal topraklara gitmeye hak kazanan fakat iki yıl beklemek zorunda kaldığını dile getiren Kudret Çobanoğlu yaşadığı mutluluğu paylaşarak, ”14 senedir bekliyorum. 12'inci senemde çıkmıştı ama maalesef pandemi gelince gidemedik. Yani yaşanır anlatılmaz diyeyim. Orada vatanım için, askerlerim için, Cumhurbaşkanım için, millet için, bütün Müslümanlar için, herkes için dua edeceğim inşallah. Allah sağlık sıhhat versin, devletimize, milletimize zeval vermesin. Bayrağımızı indirtmesin. Ağlamamak için zor duruyorum. Çok mutluyum, Allah her isteyene nasip etsin” şeklinde ifade etti. Törenin ardından İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, hacı adaylarını güllerle uğurladı. 286 hacı adayı ve Diyanet görevlileri, pasaport kontrolü ve işlemlerin tamamladıktan sonra kutsal topraklara ulaşmak için yola çıktı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal