İstanbul Havalimanında bayram rekoru!

2022 Kurban Bayramı'na saatler kala vatandaşlar yolculuk için hazırlıklara başladı. Bayram tatilinin 9 gün olmasından yararlanarak binlerce vatandaş kendini başka şehirlere attı. Bunun üzerine İstanbul Havalimanı'nda yalnızca bugün 1.422 uçuş gerçekleştireceği ve toplamda 230 bin yolcu seyahat edeceği belirlendi.

08.07.2022-12:28 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-12:40) İstanbul Havalimanında bayram rekoru!

Yaz sezonu ve bayram tatilinin bir araya gelmesiyle 9 günlük tatil değerlendirilmeye başlandı. İstanbul Havalimanı'ndan gelen bilgiler üzerine yok artık dedirtecek yolcu sayıları şaşırttı. Yolcu akını yaşandığı bugünlerde sabahın erken saatlerinde yoğunluk başladı. İstanbul Havalimanı bayram rekoru kırmaya devam ediyor. 

Kurban Bayramını ve tatilini memleketlerinde ya da tatilde değerlendirmek isteyenler kendilerini havalimanlarına attı. İstanbul Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk görenleri şaşırtırken gelen bilgiler üzerine yalnızca bugün 230 bin yolcunun seyahat edeceği bilgisine ulaşıldı. Yerli ve yabancı yolcular güvenlik aramalarından sonra giriş yaptıkları havalimanında yönlendirmeler üzerinden uçuş işlemlerini halletmektedir. 

İstanbul Havalimanı yolcu rekoru kırdı

Takviye personel görevlendirildi

İstanbul Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk üzerine İGA yaşanabilecek olumsuzluk ya da kargaşaların önüne geçmek için personel takviyesi istediğini açıkladı. Özellikle yolcunun yoğunluk gösterdiği bagaj kontrol noktaları ve x-ray cihazları için personel ihtiyacı giderildi.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal