İstanbul Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda akıl almaz saldırı! 36 mezar taşı kırıldı

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda yaşanan olaya akıl sır erdirilemedi. Mezarlık taşlarının kırık olarak görülmesi üzerine Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, bunları yapanların bir an önce yakalanmasını istedi. 36 mezarın taşının kırılması üzerine yetkili kişiler harekete geçti.

15.07.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-11:19) İstanbul Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda akıl almaz saldırı! 36 mezar taşı kırıldı

Hasköy mezarlığında gece yarısı mezar taşlarının kırılması üzerine olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. Mezarlıkta yapılan incelemeler sonucunda 36 mezar taşının kırıldığını ve suçluların ise bulunmasının an meselesi olduğu açıklandı. 

İstanbul Yahudi Mezarlığı'na saldırı

İstanbul Beyoğlu Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda dün gece saatlerinde yaşanan saldırı üzerine Türkiye Hahambaşılığı Vakfı sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. "Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz" ifadelerinin kullanılması üzerine Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'da sessiz kalmadı. Bu saldırıyı kınadığını söyleyen Kalın, suçluların bulunması için harekete geçildiğini ve kutsal değerlere yapılan saldırılara müsaade edilmeyeceğini belirtti. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal