İstanbul'da seçimi kim kazanacak? Hakan Bayrakçı ben böyle bir şey görmedim diyerek anket sonuçlarını açıkladı

SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı 31 Mart'ta olacak yerel seçimler için son yapılan anketin sonuçlarını paylaşarak "İstanbul'da en zor seçimi geçireceğim" dedi. İşte detaylar...

12.02.2024-23:54 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-23:54)

1.5 ay sonra yani 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için tüm Türkiye geri sayım başladı. Parti ve ittifaklar 81 il ve ilçelerde adaylarını açıklamaya devam ediyor. Fakat tüm gözler İstanbul'da kimin belediye başkanlığını kazanacağına çevrildi. CHP, AK Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DEM, İstanbul için adaylarını açıkladı. 

Yapılan son anketi açıkladı

Seçim için CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'un ismi daha çok ön plana çıkarken diğer adaylar da kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Adayların büyük çoğunluğunun belirlenmesi sonrasında yapılan seçim anketlerinin sonuçları da yakından takip edilirken SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı yaptığı son anketi açıkladı. 

“Böyle bir başa başlık ben görmedim”

CNN Türk’te yayınlanan canlı yayın programında "İstanbul'da en zor seçimi geçireceğim. İstanbul'da durum başa baş" dedi. ‘Böyle bir başa başlık ben görmedim’ diyen Hakan Bayrakçı “Açıklanan adaylar İmamoğlu ve Kurum'dan alacağını aldı. Geldi yine dip dibe... Böyle bir başa başlık ben görmedim.  2 ay önceki anketlerde fark vardı ama adaylar çıkmamıştı, İmamoğlu öndeydi. Sonra adaylar belli oldu, hızla her şey gelişti, biz de 10 gün arayla anket yapıyoruz. Daha evvelsi gün önüme geldi. Ankete katılanlardan 1391 kişi Murat Kurum demiş, 1400 kişi de İmamoğlu... 10, 8 kişi fazla... 0,2'lik, 0,1'lik bir fark var. Ben şimdi şu önde diyebilir miyim? Hata payı zaten 1,3. Bu kadar başa baş olunca ne diyeceksin?" dedi.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal