İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar Çocuk Köyü açılışında CHP'yi eleştirdi: “Projeleri yetersiz, bizim için bu çocuk köyü daha büyük bir başarı!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum, Üsküdar Çocuk Köyü'nün açılışında yaptığı konuşmada, CHP'li İBB yönetimine eleştirilerde bulundu. Kurum, Üsküdar'da inşa edilen çocuk köyünün, CHP'li İBB yönetiminin ilgisizliği ve projelerinin yetersizliğine bir tepki olarak daha büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

04.03.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:51)

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar'da yapılan çocuk köyü açılışında yaptığı konuşmada, CHP'li İBB yönetimini eleştirdi. Kurum, Üsküdar'daki çocuk köyünün, CHP'li İBB başkanının iddia ettiği kreş projelerinden daha büyük olduğunu söyleyerek, bu durumu CHP'nin projeleri ve hayalleri olmamasına bağladı. Kurum, CHP'li İBB başkanını ilgisizlikle suçlayarak, iftiralar, dedikodular ve polemiklerle gündemi meşgul etmekle suçladı. Murat Kurum, Üsküdar'da hayata geçirdikleri bir projeyi duyduklarında duydukları heyecanı paylaştı. Projeyi, TOKİ başkanıyla birlikte hızlı bir şekilde başlattıklarını ve bugün 85 bin metrekarelik alanda Üsküdar'ın merkezinde, aynı zamanda Beykoz'un ve Ümraniye'nin hemen sınırında yer alan bir proje olarak İstanbul'a kazandırdıklarını belirtti. Bu proje, hem nefes alacakları hem de çocukların huzur içinde vakit geçirebileceği bir alanı içeriyor.


“İstanbul için aşk ve sevgiyle çalışacağız”

Murat Kurum, İstanbul için 650 bin konutla İstanbul'u dönüştürmeye devam edeceklerini vurgulayarak şu sözleri söyledi:

"Üsküdar'da yaptığımız çocuk köyümüz, bu CHP'li İBB yönetiminin ilgisiz, yarı zamanlı belediye başkanının 5 yıl içerisinde İstanbul'da yaptığı kreşlerden daha büyük. Buradaki arazi değeriyle üstüne yaptığımız yapılarla buradaki anlayışla ve bakış açısıyla tüm yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje. Bunların bir projesi, bir hayalleri olmadığı için her zaman böyle iftiraların, dedikoduların, polemiklerin arkasında şu koca 5 yılı geçirdiler. Şu koca 5 yılda Üsküdar'ın çocukları için dikili bir ağaçları, Üsküdar'ın gençliği için yapmış oldukları tek bir hizmet yok. Bu çabanın dışında hiçbir şey göremezsiniz. 'İsrafı bitirdik' deyip, israfın en büyüğünü, yaptıklarını görürsünüz. Ama onlar ne yaparsa yapsın, onlar ne söylerse söylesin, İstanbul'umuzla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki 1 Nisan gelecek, dertler bitecek, 1 Nisan gelecek yüzler gülecek ve hep birlikte İstanbul'umuz için önce hayal kuracağız. Hayali olmayanın eseri olmazmış. Bu eser bir hayalle başladı, bugün gerçeğe dönüştü. Bir hayalle bu eser çocukların burada huzur içerisinde yaşayacağı bir alana dönüştü. Biz hayal kurmaya devam edeceğiz. Biz eser yapmaya, İstanbul için 650 bin konutla İstanbul'u dönüştürmeye devam edeceğiz. Biz metro hattını 5 yılda 2 katına çıkararak İstanbul'daki ulaşım çilesini bitiren tarafta olacağız."


“31 Mart’ta İstanbullu kardeşlerimizle zaferi kutlayacağız”

Murat Kurum, konuşmasında İstanbul'un ve Üsküdar'ın kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair eleştirilerde bulundu. Karşı tarafta, kentsel dönüşümle ilgili bir irade ortaya koyanlarla, 5 yılda sadece 5 bin konutu dönüştüremeyenlerin olduğunu belirten Kurum, bu durumu bir eksiklik olarak değerlendirdi. Üsküdar'daki çocuk köyü projesini örnek göstererek, eser ve hizmetin nasıl yapıldığını gösterdi. Kurum, muhalefetin farklı gündemlerle uğraşarak İstanbul'un sorunlarına odaklanmadığını savundu. Tavsiyesinin, İstanbul'un sorunları ve gündemiyle ilgilenmeleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, farklı gündemlerin muhalefeti 31 Mart'ta seçimlerde büyük bir bozguna uğratacağını öne sürdü ve zaferin Cumhur İttifakı'nın olacağını belirterek, "Esere bakmak, hizmete bakmak istiyorsan Üsküdar'a gel. Üsküdar'daki çocuk köyüne gel bir bak. Eser nasıl yapılırmış, hizmet nasıl yapılırmış, İstanbul'un kaynağı İstanbul'a nasıl harcanırmış gel de bir bak. Size tavsiyemiz, İstanbul'un sorunlarıyla İstanbul'un gündemiyle ilgilenmeniz. Farklı gündemler sizi hiçbir yere taşımayacak. Farklı gündemler sizi 31 Mart'ta büyük bir bozguna uğratacak. 31 Mart'ta biz aziz İstanbul'umuzla birlikte, Üsküdarlı kardeşlerimizle birlikte büyük bir zaferi kutlayacağız." dedi.

“Dün yaptıkları yarın yapacaklarının ispatıdır”

Murat Kurum, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yönetiminin Üsküdar sahilinde tabela koyduğunu ancak gerçek bir çalışmanın yapılmadığını iddia etti. Açılışı yapılan projenin tabela asıldıktan sonra 1,5 yılda tamamlandığını söyledi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Murat Kurum'u yeni bir yola çıkarken, İstanbul'un birçok sorununu çözecek bir lider olarak gördüklerini belirtti. Bulut, "Dün yaptıkları, yarın yapacaklarının ispatıdır" dedi.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz ve Fatma Betül Sayan Kaya da projenin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Programa AK Parti'li bazı milletvekilleri, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve birçok kişi katıldı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal