Hamza Dağ’dan gençlere dev müjde: İlk bine giren öğrencilere 50 bin lira başarı ödülü!

Hamza Dağ'ın "yeni müjde" olarak duyurduğu habere göre, İzmir için vizyon projelerini açıklarken gençlere yönelik önemli bir adım atıldı. Dağ, gençlerin eğitim ve istihdamına odaklanan bir proje kapsamında, ilk bine giren öğrencilere 50 bin lira başarı ödülü verileceğini açıkladı.

04.03.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:55) Hamza Dağ’dan gençlere dev müjde: İlk bine giren öğrencilere 50 bin lira başarı ödülü!

İzmir için vizyon projelerini duyuran ve gençlere yönelik atılacak adımları açıklayan Hamza Dağ, bu müjdeleri "Gençlerimiz İçin Eğitim ve İstihdam Altyapısı", "Kampüs", "Gençlerimiz İçin Sosyal Altyapı" ve "Gençler İçin Sosyal İmkanlar" başlıkları altında 4 ana kategoriye ayırdıklarını ifade etti. Yerel seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görev yapan Hamza Dağ'ın, İzmir'i daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek adına gençlerin eğitim, istihdam ve sosyal hayatına yönelik projeler geliştirdiği belirtiliyor. Dağ'ın vatandaşların kalbinde taht kurmuş olması, yürüttüğü yerel seçim kampanyasının etkili ve olumlu bir şekilde karşılandığını gösteriyor.

“Eşsiz İzmir Gençlik Vizyon Buluşması” gerçekleşti

Vizyon projelerle İzmir'i daha güçlü bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen Hamza Dağ, gençleri de ön planda tutuyor. İzmir Gaziemir'de düzenlenen "Eşsiz İzmir Gençlik Vizyon Buluşması" etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Dağ, gençlere yönelik müjdelerini paylaştı. Hamza Dağ'ın gençlerle buluştuğu etkinlikte, İzmir için planladığı projelerin gençlerin eğitim, istihdam ve sosyal hayatına odaklandığı belirtiliyor.

Gençlere yönelik projelerini bir kafede düzenlenen programda aktaran Dağ, “Gençlerin nasıl bir İzmir istediğini, hangi imkanlara ihtiyacı olduğunu biz anlarız. İzmir'e milletvekili olarak hizmet ettiğimiz yıllar boyunca hep şehrimizin, insanımızın sorunlarını görme fırsatımız oldu. İhtiyaçlara, taleplere cevap vermek, sorunları çözmek için elimizden geleni yapmaya gayret ettik.

Bu süreç boyunca milletvekili olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik. Artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. İzmir’imiz için hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğimiz yeni bir hikayenin başlangıcındayız. Bugün de burada ‘İzmir'in gençleri için birlikte neler yapacağız?’ sorusunun cevaplarını sizlerle paylaşmak için toplandık.” şeklinde konuştu.

4 başlık altında müjde verildi

Hamza Dağ, gençlerin yaşam kalitesini artırmak ve İzmir'i daha dinamik, mutlu bir şehir haline getirmek amacıyla eğitimden ulaşıma, sosyal ve kültürel faaliyetlerden spora, bilişime kadar birçok alanda projeler geliştireceklerini açıkladı. Dağ, projelerini 'gençler için eğitim ve istihdam altyapısı, kampüs, gençler için sosyal altyapı ve gençler için sosyal imkânlar' olmak üzere dört ana başlık altında topladıklarını belirtti.

Bu projelerin gençlerin eğitim ve kariyer gelişimine, sosyal hayata daha aktif katılımlarına ve şehirdeki yaşam standartlarını yükseltmelerine odaklandığı anlaşılıyor. Eğitim ve istihdam altyapısı, kampüsleşme, sosyal altyapı ve gençlere yönelik sosyal imkânlar gibi başlıklar altında toplanan projeler, gençlerin şehre daha fazla katkı sağlamalarını ve kendilerini daha iyi ifade etmelerini hedefliyor. Bu tip genç odaklı projeler, toplumun genel refahına ve şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunabilir.

“Yeni İşim, İlk Ofisim” projesi hayata geçirilecek

Girişimcilere ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayarak “Yeni İşim, İlk Ofisim” projesini hayata geçireceklerine vurgu yapan Hamza Dağ, “İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme merkezleriyle, küçük esnaflarımızın ve startuplarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. Kent genelinde oluşturacağımız teknopark ve kuluçka merkezlerinde girişimcilerimize maddi ve manevi destek sağlayacağız. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme merkezleriyle gençlerimizi teknolojinin öncüleri yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Sanat merkezlerini her ilçede açacaklarını belirten Hamza Dağ, sözlerine şu şekilde  devam etti:

"İşte burada gençlerimizin ilçe sanat merkezlerimizden aldıkları kurs sonrasında sanatsal gelişimlerini arttırmak amacıyla şehrimizin üç farklı noktasında sanat akademileri kuracağımızın müjdesini de vermek istiyorum. Bu akademiler, sanata ilgisi olan gençlerimizin yeteneklerini geliştirebileceği eşşiz mekânlar haline gelecek. Bu merkezlerde amatör sanatçılarımıza özel görsel sanatlar, sahne sanatları, ses sanatları, fotoğrafçılık eğitimleri, senaristlik ve yönetmenlik olmak üzere birçok branşta akademiler yer alacak."

KahvemİZ projesi sunulacak

"KahvemİZ" projesi ile dünyanın farklı coğrafyalarına ait kahve aromalarını  ile gençlere sunacaklarını aktaran Hamza Dağ, “Günümüzde her sokak başında görür olduğumuz üçüncü nesil kahvecilere alternatif olarak çok daha uygun fiyatlı KahvemİZ’leri şehrimizin dört bir yanında faaliyete geçireceğiz. Bu kafelerin her birinde bulunan nezih çalışma ortamlarında, gençlerimiz içeceklerini yudumlarken sınavlarına hazırlanabilecekler. Toplantı odalarında sunumlarını hazırlayabilecekler, grup çalışması gerçekleştirebilecekler, ofis sorunu yaşayan küçük girişimcilerimiz günlük ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler.” dedi.

200 Türk Lirası ile sınırsız ulaşım

Hamza Dağ, İzmirim Kart'ı sadece ulaşım kartı olarak değil, İzmirlilere hayatın her alanında kullanılabilecek yeni nesil bir ödeme yöntemi haline getireceklerini açıkladı. Bu kartın kullanımıyla İzmirlilerin çeşitli avantajlardan faydalanabileceğini belirtti. Ayrıca, 90 dakika uygulamasını geri getireceklerine dair bir vaatlerinin olduğunu da ifade etti. Hamza Dağ, “90 dakika uygulamasını geri getireceğiz vaadini vermiştik. Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağımızın müjdesini vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu dönemde kaldırılan uygulamayı mart ayı içerisinde geri getireceğini söyleyerek bizim bu vaadimize bir tik atmamızı sağladı. Genç İzmirim Kart sahibi olan kardeşlerimize elbette ekstradan bazı güzelliklerimiz olacak. Genç İzmirim Kart sahibi kardeşlerimiz aylık 200 TL ödeyerek sınırsız bir şekilde toplu ulaşımdan faydalanabilecek. Gençlerimiz şehir genelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde özel indirimlerden yine Genç İzmirim Kart sayesinde faydalanacaklar.” ifadesinde bulundu.


İlk bine giren öğrencilere 50 bin lira başarı ödülü

İlk bine giren öğrencilere 50 bin lira başarı ödülü vereceklerini bildiren Dağ, “Bu vaadi tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehrimizde üniversite kazanan her gencimize 10 bin TL destek vereceğiz. Buna ek olarak şimdi yeni bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Üniversite sınavında ilk bine giren öğrencilerimize 50 bin lira başarı ödülü vereceğiz.

Bunun yanında özel yetenekli öğrencilerimize eğitimleri için gerekli destekleri sağlayacağız. Bilim, spor ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası yarışmalarda İzmir’i başarıyla temsil eden tüm gençlerimizin masraflarına destek olacağız.” ifadesinde bulundu.

Hamza Dağ’dan yeni evlenecek gençlere müjde

Hamza Dağ, gençlere yönelik olarak çeyiz desteği ve sosyal geziler gibi konularda da yardım sağlanacağını açıkladı. Bu tür desteklerin, gençlerin daha güçlü bir başlangıç yapmalarına ve sosyal hayata daha aktif katılmalarına olanak tanıyabileceği ifade ediliyor. Dağ'ın belirttiği çeyiz desteği, gençlerin evlilik hazırlıklarına katkı sağlayarak maddi anlamda destek olmayı amaçlıyor. Bu tür yardımlar, gençlerin ekonomik açıdan daha güvenli hissetmelerine ve geleceğe daha umutlu bakmalarına katkıda bulunacağını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz desteği vereceğiz. Gençlerimizin tarihi miraslarımızı yakından keşfedebilmeleri için İstanbul, Ankara, Çanakkale, Mardin ve Bursa gibi illerimize sosyal geziler düzenleyeceğiz. Buralarda gençlerimiz tarihi miraslarımızı yerinde görme fırsatı yakalayacak.”

Türkiye yüzyılı gençlerin olacak!

“Bugün fikirlerin ortaya çıkışında olduğu gibi yarın da bu faaliyetlerin hayata geçmesinde gençler en ön safta yer alacak.” diyen Hamza Dağ, sözlerini şu ifadelerle bitirdi:

“1 Nisan'dan itibaren gençlerin meselelerini önce gençler konuşacak. Biz biliyoruz, 100 yıl evvel istiklale nasıl gençlerin iradesi, fedakarlıklarıyla erişildiyse istikbale de yine gençlerin enerjisi, vizyonu, fikirleriyle ulaşılacaktır. Biz inanıyoruz, Türkiye Yüzyılı gençliğin yüzyılı olacaktır. Biz farkındayız, İzmir gençliğin yüzyılına öncülük edecektir.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal