İstanbul Belediyesi’nde kıyasıya mücadele: Anketler kimi gösteriyor, Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? Çarpıcı sonuçlar...

Türkiye’nin sayılı ve önemli anket firmalarından olan MİDAR Araştırma Şirketi’nin İstanbul anketinin sonuçları açıklandı. Ankete göre Murat Kurum'un Ekrem İmamoğlu’nun önünde olduğu görülürken, MEDAR anketinde İYİ Parti, DEM Parti ve Yenide Refah adayları birbiriyle kıyasıya mücadele ediyor.

31.01.2024-17:51 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-09:25)

Seçimlere doğru giden Türkiye'nin heyecanlı mücadelesi aralıksız devam ediyor. Tüm Türkiye'nin gözü İstanbul'da; MEDAR araştırma şirketinin yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul'da 3 bin kişi ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, AK Parti’nin adayı Murat Kurum yüzde 40,67 ile ilk sırada, CHP’li Ekrem İmamoğlu da yüzde 40,35 ikinci sırada yerini aldı.

Binlerce kişiye soruldu!

MEDAR'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2024 Seçim Anketi" sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı ve oldukça dikkat çekti. Anket, İstanbul'da 18 yaş ve üstü Bin 479’u kadın, Bin 539’u erkek olmak üzere toplam 3 bin 18 denekle yapıldı. 22-25 Ocak tarihleri arasında CATI metoduyla yapılan ankette, katılımcılara "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi adayı desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap verilmesi istendi.

Murat Kurum yarışı önde götürüyor!

Murat Kurum İstanbul Belediye Adayı

Seçenekler arasında AK Parti ve MHP adayı Murat Kurum, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi adayı gösterildi. Yüzde 18,32 oranındaki kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuca göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum yarışı önde götürüyor.

Adayların yüzdelik dilimleri!

Murat Kurum İstanbul Belediye Adayı

MEDAR anketine katılanların yüzde 40,67'si Murat Kurum diyerek Kurum’u ilk sıraya yerleştirirken, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,35 ile ikinci sırada yer aldı. Diğer sıralama ise yüzde 5,34 ile DEM Parti adayı, yüzde 4,22 ile İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu ve yüzde 3,13 ile Yeniden Refah Partisi adayı olarak gerçekleşti.

MEDAR’dan yapılan açıklama!

Murat Kurum İstanbul Belediye Adayı

Anket şirketi MEDAR'dan yapılan açılamada, "Seçmenlerin 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerindeki eğilimlerine göre analiz edildiğinde; Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’un en çok yüzde 69,71 ile AK Parti, yüzde 51,43 ile MHP ve yüzde 18,52 ile Yeniden Refah seçmeni tarafından desteklendiği görülürken, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 78,06 ile CHP, yüzde 45,24 ile İYİ Parti ve yüzde 33,82 ile DEM Parti seçmeni tarafından destekleniyor" sonuçları ortaya çıktı.

Karasızlarda durum ne?

Kararsız kesiminde olduğu belirtilen anket çalışmasına göre, AK Parti eğilimli seçmenin yüzde 18,98’inin, CHP eğilimli seçmenin yüzde 13,90’ının, İYİ Parti eğilimli seçmenin yüzde 25,83’ünün, MHP eğilimli seçmenin ise yüzde 22,58’inin kararsız olduğu görüldü.

Murat Kurum İstanbul Belediye Adayı

Çalışmanın kapsamlı sonucu!

Anketle ilgili değerlendirmenin sonunda şu ayrıntılı bilgilere yer verildi: "Kampanya sürecinin yeni başladığı ve İYİ Parti adayının henüz açıklandığı dikkate alındığında, Ekrem İmamoğlu’nun oy potansiyelinin yüksek olduğu CHP ve DEM Parti eğilimli seçmenin kararsız oranının düşük olması nedeniyle Ekrem İmamoğlu’nun oy oranın doyum noktasına çok yakın olduğu tespit edilmiştir. "Aynı durum Murat Kurum için değerlendirilirse, AK Parti ve MHP eğilimli seçmenin karasız oranının daha yüksek olduğu ve Murat Kurum’un oy oranının doyum noktasına henüz ulaşmadığı görülmektedir. Bütün bu sonuçların ışığında kampanya sonuna doğru Murat Kurum’un kararsız oylarını daha yüksek oranda alacağı, aradaki farkın Murat Kurum lehine açılacağı öngörülmektedir."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal