İstanbul- Ankara arası yeni bir yol geliyor! Orta Anadolu Otoyolu sürücüleri heyecanlandıracak

İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi için harekete geçildi. Trafiğin yoğun olduğu Ankara İstanbul güzergâhı için hükümet yeni bir adım attı ve sürücüleri heyecanlandıracak projenin ilk adımını attı.

29.08.2023-09:59 - (Son Güncelleme: 29.08.2023-11:34) İstanbul- Ankara arası yeni bir yol geliyor! Orta Anadolu Otoyolu sürücüleri heyecanlandıracak

Türkiye'nin en çok kullanılan güzergahlarından olan Ankara-İstanbul arasında trafiği rahatlatmak isteyen hükümet, yeni bir projeye daha imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ankara ve İstanbul arasındaki güzergahta 'Orta Anadolu Otoyolu' projesi üzerinde çalışmalara başladı. Yeni otoyolun Akyazı ile Ankara arasında yapılması bekleniyor. Akyazı’dan başlayacak yol Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak. Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli rol üstlenen Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacak.

276 KM'lik yol güzergahı

Yapılması planlanan otoyolun yaklaşık 225 km’si anayol, 51 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 km uzunluğunda olması öngörülüyor. 1 milyar Avro’ya mal edilecek otoyolun, gidiş geliş 3’er şerit olması planlanıyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal