İsrailli esir yakınından şok açıklama: "Netanyahu, esirlerin bırakılmasını seçim kozu olarak kullanmak istiyor!"

İsrailli esir yakını, Netanyahu'nun esirlerin bırakılmasını seçim kozu olarak kullanmak istediğini söyledi. Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin aileleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu durumu seçim siyasetinde bir koz olarak kullanmak istediğini ifade etti.

01.04.2024-16:05 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-16:35) İsrailli esir yakınından şok açıklama: "Netanyahu, esirlerin bırakılmasını seçim kozu olarak kullanmak istiyor!"

Gazze'de tutulan İsrailli esirlerden Itzhak Elgarat'ın kardeşi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun esirlerin serbest bırakılmasını seçim kozu olarak kullanmak istediğini belirtti. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, esirin kardeşi Danny Elgarat, Netanyahu'nun seçimler ve görev süresinin dolmasına yakın zamanda başarı algısını oluşturmak için esirlerin bırakılmasını istediğini vurguladı. 

Danny Elgarat, Netanyahu'nun bu tutumunu eleştirerek, "Seçimlerde bir başarı olarak (lanse etmek uğruna), rehineleri geri getirmek için görev süresinin bitmesini bekliyor." şeklinde konuştu. Elgarat, ayrıca Netanyahu'nun halkının hoşuna gitmeyen durumlarla başa çıkmak yerine, yeni bir ülke ve yeni bir halk edinmesi gerektiğini ifade etti.

Netanyahu'nun politik tutumunu eleştiren Elgarat, İsrail hükümetinin Gazze'deki duruma ilişkin yeterli adımları atmamasını sert bir dille eleştirdi. "Daha neyi bekliyor? (Netanyahu) denizde kaybolmuş Titanik'in kaptanı. Bize, çok geçmeden Hamas'ı yeneceğini söylüyor." diyerek Netanyahu'nun politikalarını sorguladı.


Netanyahu, üzerindeki baskıları azaltabilecek mi?

İsrail'de son zamanlarda siyasi tartışmalar, Başbakan Netanyahu'nun Hamas ile esir takası konusundaki tutumu etrafında yoğunlaşıyor. Netanyahu, ulusal güvenliği ve Hamas'ın güçlenmesini önleme konusundaki hassasiyetiyle bilinirken, Hamas'ın İsrail'de tutulan esirlerin serbest bırakılması karşılığında yaptığı tekliflerle ilgili olarak eleştiriliyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla siyasi nedenlerden dolayı sık sık suçlanıyor. Özellikle, Hamas ile yapılan bu tür anlaşmaların İsrail'in ulusal güvenliğini tehlikeye atabileceği ve Hamas'ın güçlenmesine katkı sağlayabileceği endişeleriyle hareket ediyor.

Netanyahu'nun hükümeti, esirlerin serbest bırakılmasının İsrail'in birinci önceliği olmadığını savunuyor. Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve diğer bazı hükümet yetkilileri, Hamas ile yapılan esir takaslarının İsrail'in güvenliği için risk oluşturabileceğini ve Hamas'ı yok etmenin öncelikli olduğunu belirtiyorlar.Sosyal medya platformlarında, Netanyahu destekçileri tarafından eleştirilen esir yakınları, hükümete esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundukları gösterilerde fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını iddia ettiler. Bu tür olaylar, İsrail'deki siyasi atmosferin gerilimli olduğunu ve esir takası konusunun hassas bir tartışma konusu olduğunu gösteriyor.Netanyahu'nun Hamas ile esir takası konusundaki politikası, İsrail'deki siyasi görüş ayrılıklarını ve güvenlik endişelerini yansıtıyor. Bu tartışmaların, İsrail'in gelecekteki politikaları ve güvenlik stratejileri üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal