Gazze'deki sivil can kayıplarına ilişkin rakam açıklandı!

Filistin’deki sivil halkın hayatlarını 6 aydır birer rakama dönüşmüş durumda. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik uyguladıkları saldırılar sonucu, ölüm sayısında artış yaşandı. Şu ana kadar enkaz altında kalan ve sokak aralarından gömülenlerin haricinde, 32 bin 845 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi.

01.04.2024-14:50 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-14:50)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 178 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin can kayıpları hakkında bilgi verdi.

Son 24 saatte İsrail 63 Filistinliyi canından etti!

İsrail yine başıboş bir saldırgan gibi etrafına zarar vermeye devam ediyor. Sözcü Kudra, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 63 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 94 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü insan sayısı...

Enkaz altında kalanların bedenlerine ulaşılamıyor!

75 yıldan fazladır, Filistin’e zulüm uygulayan İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 845’e çıktığını aktaran Kudra, yaralı sayısının da 75 bin 392'ye ulaştığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal