İsrail’in İran'a saldırısı sonrası uçaklar rota değiştirdi: THY uçağı geri döndü

İsrail tarafından İran’a saldırı gerçekleştiği haberlerinin ardından İran istikametinde olan uçakların rota değiştirdiği belirtildi. İran’ın saldırıyla beraber bazı havalimanlarını kapattığı, saldırı sonrasında ise yeniden açtığı öğrenildi.

19.04.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:34)

İsrail’in İran’a yaptığı bildirilen saldırının ardından sivili havacılık uçuşlarını takip eden FlightRadar24’ün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunuldu. FlightRadar24, saldırı haberleri sonrası Emirates ve Türk Hava Yolları’na (THY) ait bazı uçuşların askıya alındığını ve Roma’dan Tahran’a giden bir İran uçağının Ankara’ya indiğini duyurdu.

Uçaklar geri dönüyor

Haber7’de yer alan habere göre; Emirates ve Türk Hava Yolları'nın Tahran'a yönelik bazı uçuşlarının kalkış noktalarına dönmesi, havacılık sektöründe endişe yaratmış durumda. Aynı zamanda, Roma'dan Tahran'a gitmekte olan bir Iran Air uçağının ise Ankara'ya iniş yapması dikkat çekiyor. FlightRadar24'e göre, Cuma sabahı Emirates, flydubai, Türk Hava Yolları, Wizz Air Abu Dhabi ve Belavia gibi hava yolları, İran hava sahasının hala açık olan kısımlarını kullanarak seferlerine devam etti.

İsrail’in İran'a saldırısı sonrası uçaklar rota değiştirdi: THY uçağı geri döndü

Ancak, FlightRadar24'ün verilerine göre, İran'ın saldırı sonrasında Tahran, Şiraz ve İsfahan'daki havaalanlarını kapatmasıyla birlikte, havacılıkta büyük bir aksama yaşanmış durumda. Neyse ki, İran medyasının aktardığına göre, Tahran'daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'nda uçuşların yeniden başladığına dair bilgiler geliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal