İsrail'in Gazze'ye yönelik abluka ve saldırılar 152. gününde devam ediyor: Son 24 saatte 86 kişi hayatını kaybetti!

İsrail'in, Gazze Şeridi'ni zorla aç ve susuz bırakan abluka altındaki saldırıları devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda can kaybı, 86 kişi daha hayatını kaybederek 30 bin 717'ye yükseldi.

06.03.2024-16:20 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-16:20)

Gazze'de Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 152 gündür devam eden saldırılarına dair son durum açıklandı. Açıklamada, son 24 saat içinde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda 86 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu trajik bilanço ile birlikte toplam can kaybının 30 bin 717'ye yükseldiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar, bölge halkının yaşam şartlarını zorlaştırarak insani bir krize neden oluyor. Saldırılara karşı bölge sakinleri, uluslararası toplumdan acil yardım ve çözüm talebinde bulunuyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, ulusal ve uluslararası arenada yaşanan bu insanlık dramına dikkat çekerek çözüm bulunması için çağrıda bulunuyor.


Yaralı sayısı 72 bin 156'ye ulaştı

Son saldırılarda 113 Filistinlinin yaralanmasıyla birlikte Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının 72 bin 156'ye ulaştığı belirtildi. İsrail güçlerinin saldırıları sonucunda yaşanan bu yüksek yaralı sayısı, bölgedeki sağlık sisteminin ciddi bir sarsıntı yaşadığına işaret ediyor.

Açıklamada ayrıca, Han Yunus ve Gazze'nin kuzeyinde İsrail güçlerinin bugüne kadar 348 sağlık personelini öldürdüğü, 269 sağlık personelini ise alıkoyduğu kaydedildi. Sağlık personelinin hedef alınması, bölgede tıbbi yardım ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini daha da zorlaştırmaktadır.

Gazze Şeridi'nde yaşanan son trajediye ilişkin Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in son 24 saat içerisinde gerçekleştirdiği "9 katliam" ve buna bağlı olarak enkaz altında ve yol kenarlarında hala ölülerin bulunduğu belirtildi. Ancak, İsrail güçlerinin bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal