İsrail’den İran konusunda geri adım: ‘Son isteyeceğimiz şey savaşmak’

İran’ın kendilerine yönelik saldırısı hakkında açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, bu durumu savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi ancak, "Bölgede son isteyeceğimiz şey savaşmak" sözlerini kullandı.

15.04.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-17:31)

İngiliz basın yayın organı Sky News’a açıklamalarda bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İran’ın bu saldırısının bir savaş ilanı anlamı taşıdığını söyledi. Herzog, ortaklarıyla beraber durumun müzakeresini yapacaklarını ve tüm seçenekleri masaya yatıracaklarını dile getirdi.

‘Son isteyeceğimiz şey savaşmak’

AA’da yer alan habere göre; İsrail'in "barış yanlısı" olduğunu savunan Herzog, "İsrail’in kuruluşundan bu yana bu bölgede aradığı son şey savaşa gitmektir" dedi. Herzog, İsrail için öncelikli mesele olarak Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını gösterdi ve Gazze'de "çok sayıda geçiş kapısı açtıklarını ve büyük miktarda yardımın da paraşütlerle atılmasını sağladıklarını" iddia etti. 

İsrail’den İran konusunda geri adım: ‘Son isteyeceğimiz şey savaşmak’

Ancak, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından bir araya gelen İsrail Savaş Kabinesi, İsrail basını tarafından toplantıya yakın kaynaklara dayandırılan haberlerde, Savaş Kabinesi toplantısının İran’a verilecek karşılık konusunda bir karara varamadan sona erdiği bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal