Tatil sonrası hareketlilik başladı: Trafik yoğunluğu arttı!

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte İstanbul'da trafik hareketliliği arttı. İstanbul'da ilk mesai gününde trafik yoğunluğu yüzde 56 oranında seyrediyor.

15.04.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-10:56) Tatil sonrası hareketlilik başladı: Trafik yoğunluğu arttı!

Trafik yoğunluğunun özellikle Anadolu Yakası'nda daha fazla hissedildiği görülüyor. Saat 08.00 itibarıyla Anadolu Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 71'e ulaştı. Avrupa Yakası'nda ise yoğunluk oranı yüzde 49 olarak kaydedildi. Ramazan Bayramı tatilinin bitmesiyle birlikte tatilden dönen tatilcilerin şehre dönüşleri, trafikteki yoğunluğun artmasına neden oldu. Tatilin sona ermesiyle birlikte okulların açılmasıyla okula giden öğrenci ve velilerin oluşturduğu trafik, yoğunluğun diğer bir sebebi olarak gösterildi. Tatil dönüşüyle birlikte çalışan kesimin de işe dönüşü, trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu.


Öneri ve uyarılar yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif yolları kullanmalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini öneriyor. Ayrıca, trafikte daha sakin ve güvenli bir seyir için sürücülerin hız sınırlamalarına uymaları, araçlarıyla ilgili bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları tavsiye ediliyor.

İstanbul'da trafik yoğunluğunun Ramazan Bayramı tatilinin bitmesiyle birlikte arttığı görülüyor. Sürücülerin trafik kurallarına uymaları, dikkatli ve sabırlı olmaları, yoğunluğun daha hızlı bir şekilde azalmasına katkı sağlayabilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal